BHT 1

Ceremonija otvorenja snimat će se sa 12 kamera

Otvorenje u nedjelju na Koševu, a zatvaranje u petak u Istočnom Sarajevu

Šehić: Urednica Sportskog programa na BHT 1

E.S.

9.2.2019

Dan uoči ceremonije otvorenja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), u subotu, 9. februara, BHT 1 emitirat će specijalne emisije. U otvorenom programu, koji će se realizirati od 16 do 19 sati iz Olimpijskog muzeja, sagovornici će biti najvažniji akteri organizacije EYOF-a, ali i gosti koji će evocirati uspomene i na Zimske olimpijske igre 1984. Reporterske ekipe javljat će se sa svih olimpijskih borilišta na kojima će se takmičiti mladi sportisti iz cijele Evrope.  

Olimpijske igre

U 19.35 sati, BHT 1 će emitirati specijalnu emisiju “Od ZOI-ja do EYOF-a

- Olimpijski duh živi”, dok će ceremoniju otvorenja i zatvaranja EYOF-a prenositi u nedjelju, 10. februara, i u petak, 15. februara, od 18.50 sati.

Medina Šehić, urednica Sportskog programa BHT-a 1, kaže da su na BHRT-u posebno posvećeni pripremama za prijenos svečane ceremonije otvorenja, koja će se održati na stadionu Koševo, gdje su 8. februara 1984. počele 14. zimske olimpijske igre.

Važan detalj

- Zajedno s kreativnom ekipom EYOF-a, koja je zadužena za organizaciju i scenaristički dio ove manifestacije, radimo na realizaciji prijenosa koji će biti veliki izazov za BHRT. U nastojanju da vjerno prenesemo atmosferu, poruke i svaki važan detalj s ovog događaja, ceremoniju otvorenja radit ćemo sa 12 kamera, sa stadiona i sa još dvije lokacije. Slično će biti i na ceremoniji zatvaranja, koja će se održati u Istočnom Sarajevu – kazala je Šehić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.