PRETILOST Pretrpio medicinske komplikacije zbog infekcije

Zvijezda "Mog gojaznog života" preminula: Srce nije izdržalo

Sa težinom se mučio od djetinjstva

Avaz.ba
20.02.2019 18:53

Gledatelji su prvi put upoznali Šona 2016. godine

Foto: Screenshot

Šon Milkin (Sean Miliken), zvijezda hit televizijske emisije "Moj gojazni život", koji je u trenutku pojavljivanja u emisiji 2016. godine imao više od 400 kilograma, umro je 29. godini.

Šon Milkin (29) preminuo je u bolnici u Teksasu nakon što je pretrpio medicinske komplikacije zbog jake infekcije.

- U nedjelju je imao problema s disanjem, uspjeli su ga oživjeti, ali mu se kratko nakon toga zaustavilo srce - napisao je njegov shrvani otac Met (Matt) na Facebooku.

Dodao je i da je njegov klinički pretio sin koji se proslavio u rijaliti emisiji televizije TLC bio dobar čovjek s dobrim srcem.

Milkin se mučio s težinom još od djetinjstva. Rekao je da su stvari izmakle kontroli kad su mu se roditelji rastali pa se okrenuo hrani da mu pomogne nositi se s boli.

U američkoj emisiji se pojavio 2016. godine, kada mu je težina nadmašila 413 kilograma i nije mogao stajati više od pola minute.

- Svaki dan kada se probudim moram se suočiti sa stvarnošću onoga u što se moj život pretvorio. Sada sam toliko velik da se jedva mogu pomaknuti. Sve što mogu sam napraviti je pomaknuti se na drugi kraj kreveta, otići u kupaonicu i provjeriti je li moja majka budna. Mogu ustati, ali mogu napraviti samo nekoliko koraka tako da ostajem u ovom krevetu bez obzira na sve. Više ništa ne mogu sam raditi - rekao je Šon.

TLC mreža je saopćila da su tužni zbog Šonove smrti.

- Gledaoci su prvi put upoznali Šona 2016. godine u emisiji "Moj gojazan život" kada je težio više od 400 kilograma. Šon je izgubio više od 180 kilograma u emisiji - rekao je TLC.

Šon se ponovno pojavio na TLC-ju nakon smrti svoje majke prošle godine u epizodi "Gdje su sada?".

Komentari

NA VRH