PRETILOST

Zvijezda "Mog gojaznog života" preminula: Srce nije izdržalo

Sa težinom se mučio od djetinjstva

Gledatelji su prvi put upoznali Šona 2016. godine. Screenshot

Avaz.ba

20.2.2019

Šon Milkin (Sean Miliken), zvijezda hit televizijske emisije "Moj gojazni život", koji je u trenutku pojavljivanja u emisiji 2016. godine imao više od 400 kilograma, umro je 29. godini.

Šon Milkin (29) preminuo je u bolnici u Teksasu nakon što je pretrpio medicinske komplikacije zbog jake infekcije.

- U nedjelju je imao problema s disanjem, uspjeli su ga oživjeti, ali mu se kratko nakon toga zaustavilo srce - napisao je njegov shrvani otac Met (Matt) na Facebooku.


Dodao je i da je njegov klinički pretio sin koji se proslavio u rijaliti emisiji televizije TLC bio dobar čovjek s dobrim srcem.

Milkin se mučio s težinom još od djetinjstva. Rekao je da su stvari izmakle kontroli kad su mu se roditelji rastali pa se okrenuo hrani da mu pomogne nositi se s boli.

U američkoj emisiji se pojavio 2016. godine, kada mu je težina nadmašila 413 kilograma i nije mogao stajati više od pola minute.

- Svaki dan kada se probudim moram se suočiti sa stvarnošću onoga u što se moj život pretvorio. Sada sam toliko velik da se jedva mogu pomaknuti. Sve što mogu sam napraviti je pomaknuti se na drugi kraj kreveta, otići u kupaonicu i provjeriti je li moja majka budna. Mogu ustati, ali mogu napraviti samo nekoliko koraka tako da ostajem u ovom krevetu bez obzira na sve. Više ništa ne mogu sam raditi - rekao je Šon.

TLC mreža je saopćila da su tužni zbog Šonove smrti.

- Gledaoci su prvi put upoznali Šona 2016. godine u emisiji "Moj gojazan život" kada je težio više od 400 kilograma. Šon je izgubio više od 180 kilograma u emisiji - rekao je TLC.

Šon se ponovno pojavio na TLC-ju nakon smrti svoje majke prošle godine u epizodi "Gdje su sada?".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.