TV NOVITETI

Mučna priča o dvojici dječaka i Majklu Džeksonu

Dokumentarac je opisan kao „težak za gledanje, još teži za ignoriranje i nemoguć za zaboravljanje“

Piše: E. B.

21.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Dvodijelni dokumentarni film „Napuštajući Neverland“ premijerno će biti prikazan 8. marta na HBO GO, dok je 10. i 11. aprila u 20 sati premijera zakazana na HBO-u.

Riječ je o filmu koji istražuje odvojene, ali paralelne priče dvojice dječaka koji su se sprijateljili s Majklom Džeksonom (Michael Jackson). Džejms Džimi Sejfčak (James „Jimmy“ Safechuck), kada je imao 10 godina, i Vejd Robson (Wade), koji je tada imao sedam godina, sa svojim porodicama bili su pozvani u Džeksonov čudesni svijet, očarani njegovim bajkovitim životom kada mu je karijera bila na vrhuncu.

- Kroz mučne intervjue sa Sejfčakom, koji sada ima 37 godina, i Robsonom, koji ima 41, kao i njihovim majkama, suprugama, braćom i sestrama, „Napuštajući Neverland“ gradi sliku o kontinuiranom zlostavljanju, istražujući komplicirane osjećaje koji su doveli obojicu muškaraca do suočavanja sa svojim iskustvima nakon što su sami postali očevi – poručuju s HBO-a.

Dokumentarac je nedavno imao svjetsku premijeru u okviru „Special Eventsa“, dijela filmskog festivala „Sundance“ 2019. Prve kritike objavljene su u časopisu „Rolling Stone“, koji je opisao dokumentarac kao „težak za gledanje, još teži za ignoriranje i nemoguć za zaboravljanje... portret hrabrosti“. 

Producent i reditelj filma je Den Rid (Dan Reed).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.