OTKRIVENO

Iznenadit će vas kako izgleda jedan od automobila koji će voziti Džejms Bond u novom filmu

Danijel Krejg

Avaz.ba

6.5.2019

Na Jamajci je počelo snimanje 25. filma iz serijala o tajnom agentu 007, s Danijelom Krejgom (Daniel Craig) u glavnoj ulozi.

Na prvim fotografijama s filmskog seta popularni glumac snimljen je za volanom, ali nije u pitanju očekivani model Aston Martina, već jedan sasvim drugačiji automobil, prenio je B92.

Džejms Bond (James) će, prema svemu sudeći, barem u nekim kadrovima novog filma voziti još jednu ikonu britanske automobilske industrije – klasičan Land Rover Serije III iz 1970-ih.

Vozilo koje u filmu koristi tajni agent 007 proizvodilo se 1971. - 1985. godine, a na setu je snimljena verzija s otvorenim krovom, u karakterističnoj plavoj boji karoserije iz tog perioda.

Land Rover je već potvrdio da će vozila ovog proizvođača učestvovati u 25. filmu iz serijala o Džejmsu Bondu, čime je saradnja s producentima proširena na šesti film u nizu, počevši od ostvarenja "Die Another Day" iz 2002.

Špekulira se da je i drugi britanski proizvođač koji je tradicionalno povezan sa Bond franšizom – Aston Martin – već sklopio dogovor o pojavljivanju u novom filmu, ali još se ne zna koji model ćemo vidjeti na filmskom platnu u aprilu 2020., za kada je planirana svjetska premijera.

Pojedini izvori navode da će to biti automobil na električni pogon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.