KOMEDIJA ILI TRAGEDIJA

Čarli Čaplin uveo je pravilo "seksom do uloge" i ženio se tinejdžerkama

Cilj mu je bio spavati sa svakom ženom koja mu se svidi. Organizirao je orgije sa svojim kolegom

Zvali su ga serijski seksualni predator. Agencije

S.K.

25.7.2019

Čarli Čaplin (Charlie Chaplin) zauvijek će ostati sinonim za dobru komediju, šešir, velike cipele i štap. No, jedna od najvećih zvijezda sedme umjetnosti, kultna ličnost kinematografije, osim po sjajnim filmskim ostvarenjima i velikom talentu, bio je poznat, objavljuju američki mediji, i kao prvi koji je uveo metodu ''casting couch'' ili ''seksom do uloge''. Serijski seksualni predator najviše od svega volio je seks s tinejdžerkama.

Nije birao

Cilj mu je bio spavati sa svakom ženom koja mu se svidi. Organizirao je orgije sa svojim kolegom Fetijem Arbakleom (Fatty Arbuckle).  Kako je to bilo doba nijemog filma, djevojci na kauču bi pokazivao kartice s time što je trebala činiti, a naposljetku bi završile posve gole pred njim. Tada bi ih gađao pitama, a onda s njih lizao ostatke.

Svaka mu je odabranica bila maloljetna. Agencije

Bio u četiri braka, sa svim suprugama se spetljao dok su bile maloljetne, a prvim dvjema se oženio čim su napunile 16 godina. Treća žena je imala 19 kad se njom oženio, ali je slagala da ima 16. Od svih se razveo, a onda je došla posljednja i najvažnija žena u njegovom životu. Zvala se Oona, a od nje je bio stariji čak 36 godina. Njoj je bilo 17, a njemu 53 godine kad su se upoznali.

Prvom suprugom, glumicom Mildred Haris (Harris) oženio se kada je imala samo 16 godina nakon što je saznao da je trudna. Njemu je bilo 29 godina. Razveli su se četiri godine kasnije. Mildred je kao razlog razvoda navela okrutnost. 

Drugu suprugu, glumicu Litu Grej (Grey) sreo je na snimanju filma i oženio se njom 1924., kad je imala tek 16 godina. Njemu je tada bilo 35 godina. I njom se oženio samo kako bi izbjegao skandal jer je i ona bila trudna. Molio ju je da abortira, ali ona nije htjela. Nakon vjenčanja nije puno mario za nju. Brak u kojem su dobili dvojicu sinova kratko je trajao. Razveli su se 1927. godine, a to je bio najskuplji razvod dotad u Americi i najveći holvudski skandal tog vremena.

Čaplinova treća supruga, glumica Polet Godar (Paulette Goddard), koja se pojavila u nekoliko njegovih filmova, imala je čak 19 godina kada su se vjenčali. No, ona mu je, kad su se upoznali, slagala da ima 16. Bili su u braku šest godina.

Do kraja života

Sa četvrtom ženom ostao je do kraja života.

Oona O'Nil (O'Neill) bila je njegova posljednja supruga s kojom je dobio osmero djece i ostao s njom sve do smrti. Oona O'Nil trebala je, vjerovali su svi koji su je poznavali, napraviti velike stvari u životu. Bila je lijepa, obrazovana, iz ugledne porodice. Očekivalo se da će kći uglednog književnika, nobelovca Judžina O'Nila (Eugene) postati važna i slavna. Išla je u najbolje škole, družila se s tadašnjom njujorškom elitom. Bila je zgodna, šarmantna, privlačna i svi su je željeli. Izlazila je s Orsonom Velsom (Wells) i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom J. D. Selindžerom (Salinger),  piscem ''Lovca u žitu''. 

O'Nil bila kćerka nobelovca, kojoj su predviđali svijetlu budućnost. Agencije

No, onda je Oona odlučila otići u Holivud i postati glumica. No, tamo je 17- godišnjakinja upoznala 53-godišnjeg Čaplina, koji ju je odlučio angažirati za svoj novi film. Čaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom ljepotom i šarmom. Susret s njom je opisao kao "najsretniji događaj u životu". Njihov brak je toliko razljutio njezinog oca koji je bio Čaplinov vršnjak da ju je razbaštinio i s njom nikad više ni riječi nije progovorio.

Osmero djece iz posljednjeg braka sa slavnom ljepoticom. Agencije

Za Čaplina su govorili da je bio sebičan, okrutan i dominantan čovjek. Manipulirao je svima oko sebe bez imalo kajanja.

Zbog "ljubavi" prema mladim djevojkama, tvrdi se i danas, Čaplinu je desetljećima odgađana plemićka titula, no njom se ipak uspio okititi 1975., dvije godine prije smrti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.