GODIŠNJICA SMRTI Diva jugoslavenske kinematografije

Glumica Sonja Savić prije 11 godina pronađena predozirana

U stanu bez namještaja i s razbacanim špricama

A. P. / Avaz.ba
23.09.2019 14:24

Sonja Savić: Razlikovala se od ostalih po stavovima i načinu života

Foto: Arhiv

Prije tačno 11 godina, preminula je jedna od najtalentiranijih glumica jugoslavenske kinematografije Sonja Savić

Imala je 47 godina kad je umrla od predoziranja narkoticima. Doktori su je pokušali reanimirati u njenom stanu u Beogradu, ali nažalost, nisu uspjeli. 

Oni koji su je poznavali, rekli su da je bila drugačija od ostalih, po stavovima i načinu života. Tvrdili su da u njenom stanu nije bilo namještaja, a svuda okolo su bile razbacane iskorištene šprice.  

Život joj je obilježila nesretna ljubav. Sa svega 15 godina zaljubila se u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i s njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Njihovi planovi nikad se nisu ostvarili zbog prerani smrti muzičara, koji se utopio 1990. godine. 

- Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu s čovjekom kojeg beskrajno volim i kojem ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kad sam imala 29 godina, sebe smatram udovicom - rekla je Sonja nakon Vlajkove smrti. 

Sonja je imala uspješnu karijeru, ali je slovila za čudnu i neprilagođenu osobu. Ostala je upamćena po jednoj izjavi, u kojoj je rekla da je postala sretna onda kad je pronašla ljude koji su jednako nesretni kao ona. 

Sonjina posljednja želja bila je da bude sahranjena u rodnoj Donjoj Grbavi kod Čačka. 

  • Sonja Savić: Mnogi je smatrali najljepšom glumicom Jugoslavije
    Sonja Savić: Mnogi je smatrali najljepšom glumicom Jugoslavije Foto: (Printscreen)

Komentari

NA VRH