HOLIVUD

Kirkova supruga klonula na sprovodu, Majkl u suzama

Privatni sprovod održan je dva dana nakon što je glumac preminuo u svom domu u 103. godini

Shrvana supruga An teško je podnijela ceremoniju. Agencije

Avaz.ba

8.2.2020

Od filmske legende Kirka Daglasa (Douglasa) na groblju Memorijalni park "Village Westwood" u Los Anđelesu oprostili su se shrvana porodica i prijatelji.

Privatni sprovod održan je dva dana nakon što je glumac preminuo u svom domu u 103. godini. Svečanoj ceremoniji prisustvovali su njegova supruga An (100), sinovi Majkl (Michael, 75), Džel (Joel, 73) i Piter (Peter, 64), snaha Ketrin Zita-Džons (Catherine Zeta-Jones, 50), unučad te brojni bliski prijatelji. 

Kirkova supruga klonula je od tuge dok su ispraćali lijes u koloni, a iza nje su koračali uplakani Majkl i Ketrin. Tugu su skrivali ispod sunčanih naočala.



Porodica i bliski prijatelji odali su počast. Agencije

Sprovod je vodio rabin David Volp (Wolpe), koji je s Kirkom bio prijatelj 25 godina.

- Imao sam privilegiju recitirati mu na hebrejskom pored njegovog kreveta i dati mu posljednju pomast. U posljednjim danima bio je kod kuće, okružen porodicom, u kući punoj cvijeća, držeći se za ruku sa suprugom - rekao je Volp.

Majkl Daglas viđen je jučer prvi put nakon očeve smrti. Glumac i njegova pomajka An otišli su u vilu na Beverli HIlsu, koja je pripadala Kirku.  

Stigao je malo prije pomajke, koju je medicinsko osoblje zaštitilo plahtom dok je u invalidskim kolicima išla prema vili.

Kirk Daglas, jedan od posljednjih iz ere zlatnog Holivuda, preminuo je u svom domu, a vijest o njegovoj smrti objavio je upravo Majkl na društvenoj mreži.

- Moja braća i ja s velikom tugom obavještavamo vas da je danas preminuo naš otac u dobi od 103 godine. Za svijet on je bio legenda, glumac iz zlatnog doba filma, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima uzor kojem svi možemo težiti. Ali, za mene i za moju braću bio je, jednostavno, tata, za moju suprugu Ketrin divan svekar, za unučad i praunučad divan djed, a za suprugu An divan suprug - napisao je na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.