NEVJEROVATNA CIFRA

Poznato koliko je koštalo snimanje posljednjeg filma o Džejms Bondu

Premijerno prikazivanje filma pomjereno za novembar ove godine

Budžet "No time to die" iznosi 200 miliona funti. Screenshot

Avaz.ba

17.5.2020

Novi film i ujedno posljednji nastavak o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, Džejmsu Bondu (James) pod nazivom "No time to die", najskuplji je film iz tog serijala ikada.

Zvaničan budžet koji je bio osiguran za snimanje "No time to die" iznosi nevjerovatnih 200 miliona funti, prenosi "Daily mail".

Ali, pravi budžet zapravo je za četvrtinu veći i iznosi čak 250 miliona, samo što je britanska vlada odobrila poresku olakšicu za filmadžije i time im sa budžeta "skinula" 50 miliona.

Poređenja radi, prethodni filmovi iz ovog serijala, gdje je glavnu ulogu tumačio Danijel Krejg (Daniel Craig), koštali su između 100 i 180 miliona funti.

I kada se sve izračuna, dolazi se do zaključka da je posljednji nastavak o Bondu čak 216 puta skuplji od prvog ikada snimljenog filma o ovom tajnom agentu, "Dr No" iz 1962. koji je koštao svega oko 860.000 funti.

Film "No time to die" je 25. ostvarenje o Džejmsu Bondu. Ovo će biti posljednji put da će se u ulozi agenta 007 Danijel Krejg.

Premijera novog filma, koja je trebala biti upriličena u aprilu 2020. godine, odložena je zbog bojazni od koronavirusa. Premijerno prikazivanje filma pomjereno je za novembar ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.