PROJEKCIJE FILMA

Ove godine SFF dolazi i u Mostar

Obavezno pridržavanje epidemioloških mjera

SFF. Sarajevo Film Festival

Avaz.ba / Fena

24.7.2020

Idući susret svojoj publici, filmovi Sarajevo Film Festivala (SFF) dolaze i u Mostar. Dio programa Sarajevo Film Festivala, koji će obuhvatiti izbor filmova iz ovogodišnjeg Open Air programa, prikazivat će se u Mostaru od 14. do 19. avgusta.

Projekcije u Mostaru odvijat će se na potpuno novoj lokaciji, na otvorenom - na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišću polju. Sve projekcije Open Air programa počinju u 21 sat, uz dolazak pojedinih filmskih ekipa, priopćili su iz SFF-a.

Film čijom svjetskom premijerom će biti otvoren ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival – Koncentriši se, baba, novi film Pjera Žalice, bit će prikazan i u Mostaru. Dio ekipe filma dolazi i na projekciju u Mostaru.

Kao i Sarajevu, projekcije u Mostaru održavat će se uz pridržavanje svih epidemioloških naredbi i preporuka u skladu s aktualnom zdravstvenom situacijom u cilju prevencije covida-19.

- Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu - ističu iz SFF-a.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.