PANDEMIJA

Kako će izgledati online dodjela Emmy nagrada

U ovom 27. izdanju Emmy nagrada gigant Netfliks jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO

Avaz.ba
01.08.2020 08:27

Ilustracija

Foto: Arhiva

Dan nakon što su objavljene nominacije za nagradu Emmy, Televizijska akademija obavijestila je nominovane da će se svečanost u septembru održati onlajn zbog pandemije kovida 19.

Objava je bila očekivana s obzirom na ograničenja i zabrane uvedene od izbijanja epidemije koja je pokosila industriju zabave.

Dodjela nagrada Emi, televizijskog ekvivalenta Oskara, održaće se 20. septembra i biće prva velika holivudska priredba od početka korona-krize.

Voditelj kasnonoćnih programa Džimi Kimel vodiće program koji će se prenositi na televiziji ABC.

Organizatori onlajn dodjele najavljuju topao program prožet ljudskošću koji će slaviti moć televizije.

Nominovane osobe biće unaprijed snimljene u svojim domovima i na drugim lokacijama.

Što se tiče odjeće, nominovanim zvijezdama prepušteno je da same odluče šta će obući s obzirom na okolnosti.

Podsjetimo, distopijska serija “Watchmen” vodi ove godine sa 26 nominiacija za televizijske Emmy nagrade, saopštili su organizatori.

Serija u produkciji televizije HBO, koja kao da je uhvatila nelagodnost Amerike suočene sa rasnim sukobima u jeku pandemije, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući Redžinu King i Džeremija Ajronsa.

King je među grupom nominovanih tamnoputih glumaca koji pokazuju da glasači TV akademije primili k znanju pozive za promjene, navodie agencije.

Komedija Amazona “Čudesna gospođa Mejzel” je sa 20 nominacija, druga najviše nominovana serija, a slijedi Netfliksov triler “Ozark” sa 18 nominacija. Isto toliko, 18, dobila je crna komedija “Succession”, a serija “The Mandalorian”, posvećena svijetu Ratova zvijezda ima 18.

“Ove godine mi smo takođe svjedoci jedne od najvećih borbi za socijalnu pravdu u istoriji. I naša je dužnost da koristimo ovaj medijum za promjenu”, rekao je Frenk Šerma predsjednik i generalni direktor Televizijske akademije na početku prezentacije nominacija.

Nominacije, koje se obično sa velikom pompom otkrivaju u sjedištu TV akademije u Los Anđelesu objavljene su virtuelno. Objavili su ih Lezli Džouns, Lavern Koks, Džoš Ged i Tatjana Mesleni, preko videa.

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za “The Morning Show”, Olivija Kolman “The Crown”, Džodi Komer i Sandra O za “Killing Eve”, Lora Lini za “Ozark”, Zendaja za “Euphoria”.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su su Džejson Bejtman za “Ozark”, Sterling Braun za “This is Us”, Billy Porter za “Pose, Džeremi Strong i Brajan Koks za “Succession”, Stiv Karel za “The Morning Show”.

U ovom 27. izdanju Emmy nagrada gigant Netfliks jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord.

NA VRH