U HOTELSKOJ SOBI

Oskarovac se suočava s teškim optužbama: Skinuo se i dva puta me silovao

Tvrdi da ju je napao i silovao kada su došli u hotelsku sobu.

Kuba Goding Džunior. Ilustracija

Avaz.ba

24.8.2020

Oskarovac Kuba Goding Džunior (Cuba Gooding Jr.) suočio se s novim optužbama za silovanje i žena čiji identitet nije otkriven tvrdi kako ju je glumac napao u hotelskoj sobi u augustu 2013. godine. Navodno su se upoznali u jednom baru u New Yorku, a nakon što su popili piće glumac je pozvao da odu na piće u hotel u kojem je odsjeo. Kada su došli u hotel rekao je kako mora do svoje sobe kako bi se presvukao i pozvao ju je da mu se pridruži. 

Tvrdi da ju je napao i silovao kada su došli u hotelsku sobu i rekla je kako je pokušala pobjeći ali glumac joj je stao na vrata i nije joj dopustio da ode i zatim se skinuo i dva puta ju je silovao. Cubin pravni zastupnik Mark Jay Heller negira ove tvrdnje i kaže kako se radi o čistoj kleveti. Ovo nije jedina optužba na račun glumca i preko 30 žena pred sudom je već ispričalo svoje priče o slavnom glumcu u kojima tvrde da im je Gooding Jr. prilazio u baru i nakon toga ih je seksualno zlostavljao. 

Suđenje na sudu na Manhattanu još uvijek je u toku i zbog koronavirusa nije održano ročište koje je bilo zakazano za april i sljedeće će se održati 1. rujna. Zasad se glumac izjasnio da nije kriv, a u optužnici između ostalog piše da je Gooding Jr. u februaru 2011. uhvatio nepoznatu ženu za rame, kada je išla u WC. Glumac joj je tada zavukao ruku u grudnjak te kazao kako bi volio da mu "sjedne na lice i popiški se u usta". 

Žena mu je rekla da je pusti na miru, on je pred svjedokom ponovio kako želi da mu "piški u usta". Sud je zasad prema izjavama žrtava zaključio kako je glumac godinama zavodio svoje žrtve po barovima i hotelima i potom ih seksualno zlostavljao, a na taj zaključak odvjetnik glumca kaže kako se ovdje radi o osobama koje sam žele pažnju i odbacuje sve optužbe na račun svog klijenta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.