BBC

Pet filmova koje trebate pogledati ove jeseni

Filmska ostvarenja među kojima će svako pronaći nešto za sebe

I’m thinking of ending things. Promo

Avaz.ba

15.9.2020

Iako je pandemija koronavirusa utjecala na filmsku industriju, i ove jeseni nam stižu novi filmovi.

BBC je izdvojio filmska ostvarenja među kojima će svako pronaći nešto za sebe.


Tenet

Dugoočekivani novi film legendarnog Kristofera (Christophera) Nolana je naučnofantastični film u kojem pratimo tajnog agenta koji otkriva misteriozno oružje pomoću kojeg se može vratiti kroz vrijeme.

BBC ga opisuje kao mješavinu filmova o Bondu, "Povratka u budućnost" i filma "Na rubu budućnosti". 

Mulan

Radi se o remakeu istoimenog crtića iz 1998. godine. Sudeći po traileru, očekuju nas neke epske scene bitki i spektakularna scenografija.

Pratimo doživljaje mlade Kineskinje koja se preruši u ratnika kako bi spasila svog oca i zauzela njegovo mjesto u vojsci.

I’m thinking of ending things

U ovom filmu pratimo mladu djevojku koja svog novog dečka prati na izoliranu farmu njegovih roditelja, a ono što je tamo dočeka natjerat će je da preispita sve što je znala o njemu, ali i o sebi. 

The Glorias

Ove jeseni nas očekuje i biografska drama o feminističkoj ikoni Gloriji Steinem u kojoj pratimo njen život, a glumi je nekoliko glumica u različitim životnim fazama. Tako ćemo u ulozi Glorije gledati Džulijanu Mur (Julianne Moore), Ališu (Aliciju) Vikander, Lulu Vilson (Wilson) i Rajan (Ryan) Kieru Armstrong. 

White Riot

Muzički dokumentarac bavi se pokretom "Rock Against Racism" osnovanim 1976. kao odgovor na rastuće nacionalne konflikte i antimigrantsku politiku u Velikoj Britaniji. 

BBC navodi da film kombinuje nove intervjue s arhivskim snimcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.