USPJESI

Zvijezda Moderne obitelji, Sofija Vergara, najplaćenija glumica na svijet

Zaradila je nevjerovatna 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima

Z. K.

Vergara: Trenutno je sutkinja u emisiji America's Got Talent

Foto: Agencija


Zvijezda Moderne obitelji Sofija Vergara (Sofia) na vrhu je Forbesove ljestvice najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.  Vergara, koja je trenutno sutkinja u emisiji America's Got Talent, zaradila je nevjerovatna 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima. 

Opis: Sofija Vergara

Instagram

Ova 48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500.000 dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene Moderne obitelji koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine. Forbes je procijenio da će zaraditi barem 10 miliona dolara po sezoni za AGT, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

  •  Oskarovka Anđelina Đoli na drugom je mjestu Forbesove ljestvice

    Oskarovka Anđelina Đoli na drugom je mjestu Forbesove ljestvice

    Foto: Agencija


Pandemija koronavirusa paralizirala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno. Oskarovka Anđelina Đoli (Angelina Jolie) na drugom je mjestu Forbesove ljestvice, s 35 miliona dolara. Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu. Zvijezda serije Wonder Woman, Gal Gadot, nalazi se na trećem mjestu s 31 milion dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu Red Notice.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica na svijetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 mjeseci. Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više, gotovo 550 miliona dolara, u istom periodu. Tu ljestvicu je prošli mjesec predvodio Dwayne "The Rock" Johnson s 87,5 miliona dolara.

Više o temi Sofia Vergara

GODINE JOJ NIŠTA NE MOGU
Sofia Vergara ponovo očarala, kako je moguće da ima 48 godina
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na