USPJESI

Sofija Vergara na vrhu Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu

Oskarovka Andželina Džoli na drugom je mjestu Forbesove ljestvice, s 35 miliona dolara

Z. K. / Forbes

Vergara zaradila 43 miliona dolara

Foto: Agencija


Zvijezda „Moderne obitelji“ Sofija Vergara (Sofia) na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.  Vergara, koja je trenutno sutkinja u emisiji America's Got Talent, zaradila je nevjerovatna 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima. Pomakla se s drugog mjesta prošle godine. 

Ova 48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500.000 dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene „Moderne obitelji“ koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.  Forbes je procijenio da će zaraditi barem 10 miliona dolara po sezoni za AGT, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Oskarovka Andželina Džoli (Angelina Jolie) na drugom je mjestu Forbesove ljestvice, s 35 miliona dolara.  Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu.  Zvijezda serije Wonder Woman, Gal Gadot, nalazi se na trećem mjestu s 31 milion dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu Red Notice. Na osmom mjestu s 19 miliona dolara nalazi se glavna glumica Uvoda u anatomiju, Elen Pompeo (Ellen), a zvijezda Sluškinjine priče Elizabet Mos (Elisabeth Moss) na devetom je mjestu sa 16 miliona dolara.

Više o temi Sofia Vergara

GODINE JOJ NIŠTA NE MOGU
Sofia Vergara ponovo očarala, kako je moguće da ima 48 godina
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na