KVIZ

Danas 1.000. "Potjera", za sedam godina takmičari osvojili preko 23 miliona kuna, a Tarika Filipovića naslijedio Joško Lokas

Četiri igrača koja se ne znaju od ranije moraju djelovati zajedno kao tim ako žele osvojiti novac, ali na tom putu postoji prepreka - lovac. Vrijeme je za Potjeru

Ekipa "Potjere" danas slavi. Instagram

L. K. P.

15.12.2020


Jubilarna 1000. emisija popularnog kviza "Potjera" bit će emitirana danas na HRT-u, u svom redovnom terminu, u 18 sati i 10 minuta. Voditelj Joško Lokas (49), koji je preuzeo voditeljsku palicu od Tarika Filipovića, najavit će je s dobro poznatom rečenicom:

"Četiri igrača koja se ne znaju od ranije moraju djelovati zajedno kao tim ako žele osvojiti novac, ali na tom putu postoji prepreka - lovac. Vrijeme je za Potjeru."

Prva epizoda legendarnog kviza "Potjera", koji je veoma popularan i u Bosni Hercegovini emitirala se 3. novembra 2013., a do sada su gledaoci vidjeli tačno 999 epizoda.


Bivši voditelj "Potjere" Tarik Filipović sa lovcima i urednikom. Agencije

Ljubitelj 'Potjere' Semjon Fedotov od početka emitiranja kviza vodi preciznu statistiku svake emisije, a tablicu svakodnevno obnavlja na internetu, piše "Večernji list".


Tako je zahvaljujući njemu poznato kako je Krešin postotak pobjeda čak 85,64 posto, Mladen ima 74.07, Morana 69,26, pokojni Mirko 67,26, a Kotiga 67,24 posto pobjeda.



Takmičari su dosad u sedam godina uspjeli osvojiti 23 miliona i 826 hiljada kuna, a rekordna emisija emitirana je 24. septembra ove godine, kada su Marko Veizović, Julije Žigo, Robert Lojpur i Antonio Mustahinić osvojili 294 hiljada kuna.


- Najbolji dojam uvijek ostave mladi znalci, poput 18-godišnje Hane Vlahov koja je nedavno ekipi donijela 100 hiljada kuna. Ti mladi ljudi su najčešće neopterećeni novcem, a imaju odlično znanje. Pamtim i "ponavljače" poput Dragana Medara, koji je u "Potjeri" bio osam puta, a Morana se u jednoj emisiji našalila kako bi na HRT-u trebao ostaviti četkicu za zube i papuče - rekao je za "Večernji list" urednik "Potjere", Igor Grković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.