HOLIVUD I PANDEMIJA

Tom Kruz na snimanju "Nemoguće misije" prijetio otkazima zbog korone

Zvijezda akcijskog filma u opsežnim primjedbama zamjerao propuste socijalnog distanciranja

Tom Kruz na snimanju. Agencije

L. K. P.

16.12.2020

Američki glumac i producent Tom Kruz (Cruise) na londonskom setu svog novog, sedmog filma "Nemoguća misija/Mission: Imposible" vikao je i ekipi filma prijetio otkazima zbog propusta u sigurnosnim anti-covid protokolima za snimanje filmova, pišu britanske novine "The Sun".

Prenoseći da imaju autentičnu audio snimku Kruzovog vikanja na "ekipu" filma, a koja se "vrti" i po Twitteru, iz "Suna" navode da je zvijezda akcijskog filma Kruz u opsežnim primjedbama zamjerao propuste socijalnog distanciranja i drugih pravila koja omogućavaju snimanje filmova tokom pandemije koronavirusa.


Kruz prijetio ekipi otkazima. Agencije

"The Sun" nije naveo kada se to točno dogodilo, ali filmaši su u London stigli početkom decembra, zbog nastavka snimanja sedme "Nemoguće misije", koji je bio i jedan od prvih filmova ove godine čije je snimanje zaustavljeno zbog koronavirusa, u februaru, u italijanskoj Veneciji.


Snimanje je nastavljeno u septembru opet u Italiji, pa u Norveškoj i Londonu, a Kruz je u julu i lično apelirao na norveškog premijera da dijelove filma snima u Norveškoj prema modificiranim karantinskim pravilima.


"Mission: Imposible" jedna je od najvećih franšiza u Holivudu, a posljednji film iz 2018. na svjetskim je blagajnama zaradio je više od 791 milion američkih dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.