USPJEH BH. REDITELJA

Haris Dubica režirao novu reklamu s NBA zvijezdama

Dobio sam ponudu da osmislim scenario za tu sportsku reklamu, jer im se jako dopao moj rad. Javili su se jer su željeli neko kreativno i drugačije riješenje, izjavio je Dubica

L. Karahmet - Pujagić

30.12.2020

Dubica s Jokićem i Marjanovićem. Promo


Popularni NBA košarkaši Nikola Jokić iz kluba Denver Nagets i Boban Marjanović iz kluba Dalas Mejberiks glavni su akteri reklame našeg bh. reditelja Harisa Dubice, a jednu od glavnih uloga dobio je i naš glumac Armin Omerović.

-Dobio sam ponudu da osmislim scenario za tu sportsku reklamu, jer im se jako dopao moj rad. Javili su se jer su željeli neko kreativno i drugačije riješenje - izjavio je Dubica


Sportska reklama

U reklami se pojavljuje i popularna srbijanska glumica Jovana Jelovac-Cavnić koja glumi ženu našem popularnem glumcu Arminu Omeroviću.

-Potreban je bio karakterističan glumac i predložio sam im Armina Omerovića s kojim već duže vrijeme sarađujem. On je nevjerovatan kako se može transformirati u svakog lika i po meni on sve može odigrati - priznao je reditelj.


Holivudski film

U reklami se Jovana ne razumije baš u sport pa zamišlja Jokića i Marjanovića u raznim drugim sportovima ali ne kao košarkaše. Tako da se košarkaši pretvaraju u profesionalne snooker igrače, MMA borce kao i fudbalere.

Snimanje je proteklo u jednoj sjajnoj atmosferi, bilo je dosta smijeha a Marjanovic i Jokic nisu samo na košarkaškom terenu veliki profesionalci nego i ispred kamere. Boban je veliki šaljivdžija i baš smo se dosta smijali na setu, ali čim je krenuo kadar pretvorio se u ozbiljnog glumca i primijeti se njegovo veliko iskustvo. Glumio je i u velikim holivudskim filmovima poput "John Wick" sa Kijanu Rivsom (Keanu Reeves). Sve u svemu bilo je lijepo iskustvo - dodao je Dubica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.