TEŠKA SUDBINA

Zbog ljubavi sa Srbinom Miru Furlan proglasili izdajicom

Dnevno je dobivala oko 50 prijetnji smrću

A. Č.

Furlan: Bila je u braku sa Goranom Gajićem, sa kojim ima sina Marka

Foto: Agencije


Iako je Mira Furlan stekla veliku slavu, njen put ka uspjehu nije bio nimalo lak. 

Rođena je u Zagrebu, a sada već davne 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gdje je počela potpuno novi život.

Međutim, njenom putu do uspjeha prethodio je niz nesretnih događaja. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale.

Oduzeli joj stan

1986. godine Mira je upoznala srbijanskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živjela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Često je posjećivala psihijatra, zbog čega je također bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je naslijedila od bake, a dnevno je dobivala oko 50 prijetnji smrću.

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD.

Ostvarila planetarni uspjeh

Vjenčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav.

U periodu od 2004. do 2008. godine glumila je u američkoj seriji "Izgubljeni" koja je ostvarila planetarni uspjeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji.

Ubrzo je dostigla izuzetan ugled u Americi te je 2014. godine dobila ponudu da predaje na filmskoj akademiji u Los Anđelesu, a nakon toga i na Njujorškoj filmskoj akademiji.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na