PRIČA O USPJEHU

Adela Smajić poznato TV lice u Švicarskoj: Kako je kćerka bh. fudbalera postala rijaliti zvijezda

Trenutno radim kao producentica TV emisije „Glam“ u Bazelu, u privatnom životu se ne dešava ništa specijalno

A. Hodžić

Smajić: Nedostajao mi je kontakt s porodicom

Foto: Instagram


Bosanka Adela Smajić, voditeljica koja godinama karijeru voditeljice gradi u Švicarskoj, krajem prošle godine okušala se u njemačkom „Big Brotheru“. Ova seksepilna plavuša, inače kćerka bh. fudbalera Admira Smajića, koja se prije nekoliko godina pojavila u emisiji „Bachelorette“, samo za „Dnevni avaz“ ispričala je svoje iskustvo iz ovog šoua te kako je podnijela izolaciju pred kamerama.

Teme o kulturi

Trenutno radite emisiju na TV Bazel, o čemu se radi?

- Producentica sam i voditeljica u Bazelu, vodim emisiju „Glam“, u kojoj se govori o kulturnim i društvenim temama. U privatnom životu se ne dešava ništa specijalno, nije ni baš moguće da se nešto dešava shodno trenutnoj situaciji izazvanom koronom. Nažalost. Ali šta ćemo, moramo svi zajedno sada kroz to.

 • Smajić: Producentica sam i voditeljica u Bazelu, vodim emisiju „Glam“

  Smajić: Producentica sam i voditeljica u Bazelu, vodim emisiju „Glam“

  Foto: Instagram


Prošle godine okušali ste se u šouu „Big Brother“, kako je došlo do toga?

- Oduvijek mi je bila velika želja da imam neku bazu i u Njemačkoj, jer je to, ipak, veća zemlja od Švicarske i što se tiče posla na televiziji, imam više mogućnosti nego u Švicarskoj. Kad sam bila u emisiji „Bachelorett“ u Švicarskoj, već sam tada tražila i našla sam menadžera u Njemačkoj.

To je, dakle, bio specijalni šou VIP…

 • Adela Smajić

  Adela Smajić

  Foto: Instagram


- „Veliki brat“, ali VIP edicija. Imala sam mogućnost i da učestvujem u drugim formatima, ali to nisam htjela. Sačekala sam malo i onda je došla ta ponuda. Otac mi je uvijek govorio da budem strpljiva u životu.

Veliki stres

Koliko dugo ste bili unutra?

- Bila sam u malom prostoru s ljudima koje ne poznajem, nisam imala svoje mjesto gdje mogu biti sama. Madrac nam je bio napolju na podu, uglavnom, nikako nisam spavala ni jela. Nismo imali dovoljno hrane. Bilo je stresno, mnogo je bilo svađa, pod tim pritiskom neki ljudi polude. Ali to je i cilj takvih rijalitija.

 

Šta Vam je bilo najteže?

- Nedostajao mi je kontakt s porodicom. Nisam znala šta se dešava napolju, jesu li moji najbliži dobro. Poželjela sam se srediti. Ja, ipak, volim izgledati lijepo.

 • Smajić: Volim izgledati lijepo

  Smajić: Volim izgledati lijepo

  Foto: Instagram


Biste li ponovili to iskustvo?

-Nikad ne reci nikad. Međutim, tu bi već trebala biti neka velika ponuda.

Podrška oca Admira Smajića

- On mi je najveća podrška u životu. Ne samo što se tiče karijere, već i privatno. Uvijek mogu dobiti dobar iskren savjet od njega i uvijek ću znati da će taj savjet biti samo za moje dobro, što je danas rijetko. On mi je uvijek bio idol i heroj. Kada sam trebala snimati „Bachelorette“, nije bio oduševljen, jer je mislio da će me snimati 24 sata, čak i pod tušem. Ali kada je čuo o kakvom je formatu riječ, podržao me – rekla je voditeljica.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na