PRVI PUT U HISTORIJI

Tri žene u borbi za Zlatni globus za režiju

Dodjela Zlatnog globusa zakazana je za 28. februar 2021. godine

Nagrada Zlatni globus: Objavljene nominacije. Agencije

L. Karahmet - Pujagić

4.2.2021


Prvi put u historiji dodjeljivanja nagrade Zlatni globus tri režiserke uspjele su ući u najuži izbor za nagradu za najbolju režiju na ovogodišnjoj manifestaciji.


Redžina King. Agencije

Redžina King (Regina), Emerald Fenel (Fennell) i Kloi Zao (Chloe Zhao) su režiserke koje će se 28. februara boriti za titulu najbolje filmske režije za nagradu Zlatni globus.


U 77 godina dugoj historiji Zlatnog globusa samo je pet žena uspjelo ući u najuži izbor za ovu vrstu nagrade, pa je samim tim ovogodišnji uspjeh režiserki zaista poseban.


Emerald Fenel. Agencije


Kada je riječ o tv serijama, najviše nominacija za Zlatni globus ima Netflixova serija "The Crown", ukupno 6 nominacija, zatim slijedi serija "Schitt‘s Creek" s 5 nominacija, serije "Ozark" i "The Undoing" s 4 nominacije te serije "The Great" i "Ratched" koje su dobile 3 nominacije.


Kloi Zao. Agencije


Dodjela Zlatnog globusa zakazana je za 28. februar 2021. godine, a svečanost će voditi glumice Tina Fej (Fey) i Ejmi Poler (Amy Poehler).

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnja dodjela Zlatnog globusa održava se nešto kasnije nego obično, a razlog za takvu odluku je pandemija koronavirusa koja je u potpunosti izmijenila planove i u filmskoj industriji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.