INTERVJU

Sanja Kužet, voditeljica muzičke emisije „Zvezde Granda“: Izgled mi je pomogao, ali mi je i zatvorio mnoga vrata

Balans u životu mora da postoji i s tim učimo da živimo. Nisam imala ambiciju za muzičkom gimnazijom niti kasnije kroz život da muzika bude moj poziv

Kužet: Tačno znam šta mi prija, a šta ne. Promo

Razgovarala: L. Medinić

5.2.2021

Sanja Kužet godinama važi za jedno od najljepših TV lica na našim prostorima. Veliku slavu i pažnju stekla je vođenjem emisije „Zvezde Granda“, gdje svakim svojim pojavljivanjem oduševi izgledom, ali i energijom koju emitira.



Završeno poglavlje

Za „Avaz“ voditeljica "Zvezda Granda" je govorila o karijeri, majčinstvu, ali nam je i otkrila tajnu svog izgleda i koliko joj imponira titula jedne od najljepših voditeljica.

-To je nezvanična titula koja prija i koja se vremenom nametnula. Doživjeti takvu vrstu komplimenta u mojoj zreloj dobi, mnogo je više od „ljepote“. Doživljavam to kao priznanje publike da im se dopadam kao persona, dakle sve ono što ja predstavljam svojim izgrađenim dugogodišnjim imidžom u javnosti, prije svega, u profesionalnom, pa zatim i u vizuelnom smislu – izjavila je Kužet.


Koliko Vam je fizički izgled pomogao u karijeri?

- Sigurno da mi je fizički izgled otvorio mnoga vrata i pružio šanse koje se rjeđe dobivaju, ali mi je surovo, mnoga i zatvorio. Balans u životu mora da postoji i s tim učimo da živimo. Jedno je sigurno da u bavljenju ovim, specifičnim poslom morate da imate, prije svega, suštinu. Da znate ko ste, koliko možete i koliko vrijedite. Nadogradnja je svakako dobrodošla, jer je televizija ipak, vizuelni medij.


Malo je poznato da i Vi imate muzičko obrazovanje, da niste voditeljica, da li biste se okušali u muzički vodama?



Sanja Kužet. Instagram

- Tako je, završila sam Osnovnu muzičku školu "Davorin Jenko", odsjek za klavir. Uživala sam u tome, voljela, ali to poglavlje je odavno završeno. Nisam imala ambiciju za muzičkom gimnazijom niti kasnije kroz život da muzika bude moj poziv. Ona je i dalje sastavni dio moje svakodnevice, što mi je posebno važno.



Sjaj u oku

Šta je najpotrebnije za uspješnu karijeru TV lica?

- Potrebna je ljubav prema poslu, pa tek onda idu strpljenje, ogroman rad na sebi, učenje, slušanje i gledanje televizije i oslobađanje.

Koja je tajna Vašeg izgleda?

- Poštujem svoje tijelo, osluškujem ga i ponašam se u skladu sa tim. Tačno znam šta mi prija, a šta ne. Unutrašnje zadovoljstvo i mir, posebno kod nas žena, čini mi se, oslikava se na licu i daje sjaj oku.



Kužet: Nadam se da ćemo uskoro moći ponovo da se družimo, slavimo i grlimo. Promo

Kako održati balans majčinstva i karijere?


- Podrška supruga, dogovor koji kuću gradi, odricanje od sna kada je potrebno, disciplina. Sve je važno. Mada zbog mog specifičnog radnog vremena, neophodna nam je bila dadilja. Ako želja i volja postoje, sve je moguće.



Ponovo da se grlimo

Koliko je koronavirus promijenio Vaš način života?


- Sada smo već uigrani, ali bilo je napeto. Od neznanja s čim se suočavamo i od čega se štitimo. No, sada živimo već uveliko u skladu s poštivanjem svih mjera zaštite. Tako smo i djecu naučili. Utjecalo nam je na socijalni život najviše, ali smo se suprug i ja, fokusirali na nove hobije, čitanje i provođenje još više kvalitetnog vremena s djecom. Nadam se da ćemo uskoro moći ponovo da se družimo, slavimo i grlimo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.