POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Potresan govor na komemoraciji Borisu Komneniću, kćerka Nika neutješna

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta okpili su se brojni njegovi prijatelji i porodica kako bi mu odali počast

Komnenić: Izgubio bitku s teškom bolešću. Agencije

Avaz.ba

11.3.2021


Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti, a u toku je komemoracija u njegovu čast. On će biti sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana.

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta okpili su se brojni njegovi prijatelji i porodica kako bi mu odali počast. Kćerka Nika neutješna je zbog očeve smrti.

Na samom početku prisutni su minutom šutnje odali počast preminulom glumcu.


Kćerka Nika neutješna. Blic

Komemoraciji prisustvuju brojne kolege poput Igora Đorđevića, Petra Božovića i drugih.

Tokom komemoracije ispoštovane su sve epidemiološke mjere koje su propisane u sprečavanju širenja koronavirusa.

Ivana Vujić upravnica Narodnog pozorišta i rediteljica održala je potresan govor.

"Danas je dan kad na put kreće lijep, plav, neobičan, izuzetan, veoma pošten, iskren, nikad zadovoljan, gospodin glumac, Boris Komnenić. Upoznala sam ga još na Fakultetu dramske umjetnosti. Gledala sam u njega, kao i ostale kolege, u čudu. Bili su sjajni glumci, pratila sam ih po hodnicama. Gledala sam Borisa koji je volio tišinu jer je ona istina. Zato je danas divan dan. Gosodin glumac Boris Komnenić, koji nas je toliko volio, pobliku i kolege i sve ostale umjetnosti. Pun ljubavi, zaintersovan, neobičan, njegovo lično ja je bilo posebno. Danas je divan dan, kada na svoj put kreće blistavi gospodin glumac Boris Komnenić. Želimo mu sreću, svjetlost... Tamo ga čekaju drage kolege. Šire ruke. Nek mu je sretan i lak put".



Komemoracija na velikoj sceni Narodnog pozorišta. Kurir

Vida Ognjenović oprostila se od Komnenića emotivnim riječima:


"Bio je glumac koji nije nametao svoj lik ulogama, već je uspijevao da razvije dijalog sa njima, da ih osjeti njihove slabosti radosti i patnje. Kad god sam ga pozvala: "Borise". On bi mi odgovorio: "Borim se, borim se, i te kako. Zbogom, veliki glumče".

Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Nakon gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umjetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.