PETNAESTI MART

Prijanka Čopra i Nik Džonas objavljuju nominacije za Oskara

Globalni prijenos prezentacije nominovanih će se vršiti preko zvaničnih platformi

Čopra i Džonas: U braku od 2018. godine. Agencije

Avaz.ba

11.3.2021


Glumica i producentica Prijanka Čopra Džonas (Priyanka Chopra Jonas) i pjevač, tekstopisac i glumac Nik Džonas (Nick) će objaviti nominacije za Oskara u 23 kategorije u prezentaciji iz dva dijela koja će se prenositi uživo u ponedjeljak, 15. marta.

Globalni prijenos prezentacije nominovanih će se vršiti preko zvaničnih platformi - Oscars.com i Oscars.org, kao i na društvenim medijima Akademije filmskih umjetnosti i nauka, Facebooku, Twitteru i YouTubeu.


Čopra i Džonas su u braku od 2018. godine, a na Twitteru su podijelili zajednički video u kojem govore koliko su uzbuđeni što su baš oni odabrani za zvaničnu prezentaciju nominovanih.

Akademija će objaviti nominovane u kategorijama dokumentarni igrani film, kratki dokumentarni film, međunarodni igrani film, šminka i frizura, muzika, animirani kratki film, kratki film uživo i vizuelni efekti.

U kategoriji međunarodnog igranog filma našao se i film bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić "Quo vadis, Aida“ za koji se očekuje da će dobiti i zvaničnu nominaciju.

Glasanje o nominacijama je počelo u petak, 5. marta 2021. godine, a završeno je jučer, 10. marta 2021. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.