NOVO PRIZNANJE

Film "Quo Vadis, Aida?" nagrađen i na festivalu u Nizozemskoj

Osvrnuli smo se na iskustva koja smo pojedinačno doživjeli tokom gledanja filma, poručili su ogranizatori

A. M.

Film "Quo Vadis, Aida?", iznio je važnu ličnu priču na ekran i odjeknuo je među publikom

Foto: Facebook


Film "Quo, vadis Aida?" bh. rediteljice Jasmile Žbanić nagrađen je na festivalu "Movies that Matter" u Nizozemskoj. Ovo je samo jedno u nizu priznanja koja je ovaj film dobio u posljednje vrijeme, a nagrada na nizozemskom festivalu dolazi uoči dodjele Oskara koja je na programu u noći sa nedjelje na ponedjeljak s početkom u dva sata po našem vremenu.

Festival "Movies that Matter" održava se u Nizozemskoj od 16. do 25. aprila, a u žiriju koji je odlučivao o Nagradi Velikog žirija nalazili su se Liane Cunje, Matthijs Wouter Knol i Vanja Kaluđerčić. 

- Žiri se jednoglasno složio oko pobjednika. Film "Quo Vadis, Aida?", iznio je važnu ličnu priču na ekran i odjeknuo je među publikom. Osvrnuli smo se na iskustva koja smo pojedinačno doživjeli tokom gledanja filma te smo zaključili Žiri se jednoglasno složili oko utjecaja kakav je film imao bilo da se radi o samoj radnji ili o autentičnim prikazima. Jednoglasno smo se složili da nagradu u iznosu od 5.000 eura dodjelimo filmu "Quo Vadis, Aida?" Jasmile Žbanić - saopštili su organizatori.

NA VRH

Podijeli članak na