ŠARMER STARI POPUT VINA

Džordž Kluni proslavio 60. rođendan, danas je u sretnom braku, a evo koga je sve ljubio

Šta je tačno to što Amal ima, a što je "slomilo" holivudskog zavodnika, nije poznato

Kluni: Što stariji to bolji. Agencije

L. K. P.

7.5.2021


Nekada najveći holivudski zavodnik Džordž Kluni (George Clooney) proslavio je 60. rođendan. Iako je i službeno "zagazio" u sedmo desetljeće života, sa svojom sijedom kosom i bradom, Kluni izgleda bolje nego ikad. Često je mijenjao djevojke i ni s jednom se nije vidio u braku, danas vodi sretan, porodični život s advokaticom Amal i njihovo dvoje djece, Aleksanderom (Alexander) i Elom (Ella).

U julu 2013. godine prekinuo je dvogodišnju vezu sa Stejsi Kibler (Stacy Kiebler), a potom su krenula šuškanja da se viđa s atraktivnom britanskom advokaticom Amal Alamudin (Alamuddin). Tada 52-godišnjak, iza sebe je imao tek kratki, četverogodišnji brak s Talijom Balsam, i sebe više nije vidio u apsolutno nikakvoj bračnoj zajednici, kao što nije razmišljao o djeci.


Kluni na romantičnom je vjenčanju u Italiji lijepu Amal odveo pred oltar. Agencije

No, preko noći sve se promijenilo, jer upravo je ulazak Amal u njegov život doveo do toga da pogazi svoju riječ. Već godinu kasnije Kluni na romantičnom je vjenčanju u Italiji lijepu Amal odveo pred oltar, a 2017. postali su roditelji blizanaca .


Šta je tačno to što Amal ima, a što je "slomilo" holivudskog glumca, nije poznato, ali je zato on sam često isticao kako mu je žao što je nije upoznao prije i ranije dobio djecu. No, ovaj put u središtu pažnje nije priča o njima, prisjetili smo se svih njegovih bivših djevojaka.


Danas, ponajviše zahvaljujući bespućima interneta, ali i sveznajućem Googleu, znamo u minutu kada je neko prekinuo ili se zaljubio. No, 80-ih godina prošlog stoljeća nije bilo tako. Upravo zato ne zna se tačan vremenski period kada je tih Kluni bio u vezi sa sestrom planetarno popularne Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), Didi Fajfer (Dedee).



Elizabeta Kanalis i Džordž Kluni. Agencije

Od 1987. pa do 1989. godine, bio je u vezi sa pokojnom glumicom Keli Preston (Kelly).

Nakon razvoda od Talije Balsam  bio je u vezi s glumicom Kimberli Rasel (Kimberly Russell). Par se upoznao na snimanju reklame za piće Martini.

A onda je 1995. godine na crveni tepih čuvenih Emmy nagrada stigao držeći se za ruku jednu od muzičkih urednica MTV-ja, Karen Daf (Duff). No, ni ta veza nije potrajala.

Iako je do tada "padao" na glumačke kolegice, 1996. godine zavela ga je Selin Balitran (Celine), konobarica i studentica prava.

Na Clooneyjevoj podužoj listi bivših ljubavi našle su se "Charlijeva anđelica" Lusi Li (Lucy Liu), kao i jedna od najljepših holivudskih glumica Šarliz Teron (Charlize Theron), koje je obje ljubio negdje 2000. godine. Ipak, niti jedna od tih veza nije službeno potvrđena.

Britanski model Liza Snouden (Lisa Snowden) pala je na njegov šarm 2000. godine.

Turbulentna je bila veza i s glumicom Kristom Alen (Allen), s kojom se svađao i mirio od 2002. do 2007..

Početkom novog milenija Kluni je uspio "ugurati" i Rene Zelveger (Renee Zellweger), no oboje su tvrdili da su samo prijatelji.

Jedna od žena za koju se može reći da je najviše uživala u medijskoj pažnji, ali i onoj koju joj je davao njen slavni dečko, bila je Italijanka Elizabeta Kanalis (Elisabetta Canalis). Par je bio u vezi od 2009. do 2011., a s njom se Kluni često pojavljivao na crvenim tepisima filmskih premijera.

Posljednja u nizu, nakon koje je stigla Amal Alamuddin, bila je model i bivša hrvačica Stejsi Kibler (Stacy Keibler).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.