NOVA ODLUKA SUDA

Prijavio Spejsija za seksualni napad, pa povukao optužbu

Žrtva se protivi da javno otkrije svoj identitet koji je od njega zahtijevao federalni sudija

Spejsi na sudu. Agencije

L. K. P.

15.5.2021


Optužba protiv holivudskog glumca Kevina Spejsija (Spacey) za seksualno napastvovanje maljoljetnog dječaka će najvjerovatnije biti odbačena. Razlog tome je protivljenje žrtve da javno otkrije svoj identitet koji je od njega zahtijevao federalni sudija.

Federalni sudija presudio je prošle sedmice da čovjek u sudskim dokumentima identifikovan kao C.D. koji je tvrdio da ga je Spejsi seksualno napao kada je imao 14 godina, mora javno da otkrije svoj identitet.


Spejsi: Osuđen za seksualno napastvovanje maloljetnog dječaka. Agencije

Sudija Levis A. Kaplan (Lewis) utvrdio je da javnost ima legitimni interes da sazna identitet čovjeka, napominjući u ovom slučaju „da je interes uvećan jer je C.D. iznio svoje navode protiv javne ličnosti“.

Advokati C.D. podnijeli su u četvrtak pismo sudu u Njujorku u kojem su sudiju obavijestili o odluci i pristali na odbacivanje slučaja koji se odnosi na C.D.

-Zapravo, čak je i sama odluka suda o ovom pitanju podstakla višestruke vijesti u svim oblicima medija, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Iznenadna neželjena pažnja koju će izazvati otkrivanje njegovog identiteta jednostavno je previše za njega, rekli su advokati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.