BEOGRAD

Čuvenog filmskog reditelja Božidara Nikolića ispraćaju na vječni počinak

Sahrani prisustvuju brojni poštovaoci njegovog rada, a saučešće u kapeli primaju neutješna supruga Žana, kćerke Jovana, Maša i Dušana sa porodicama

L. K. P.

Nikolić će biti ispraćen danas na vječni počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Foto: Agencije


Čuveni snimatelj i reditelj Božidar Bota Nikolić bit će ispraćen danas na vječni počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahrani prisustvuju brojni poštovaoci njegovog rada, a saučešće u kapeli primaju neutješna supruga Žana, kćerke Jovana, Maša i Dušana sa porodicama.

  • Prisutni izjavljuju saučešće ožalošćenoj porodici

    Prisutni izjavljuju saučešće ožalošćenoj porodici

    Foto: Kurir


Bota je svojom kamerom snimio više od 50 filmova i iza njega ostaju neka kultna ostvarenja "Balkanski špijun", "Tri karte za Holivud", "Balkanska braća", "U ime oca i sina". U javnosti je ostao upamćen kao čovjek koji je otkrio Breda Pita (Brad Pitt). Holivudski glumac dobio je ulogu u ostvarenju "Tamna strani sunca" među 400 prijavljenih. Film je snimljen kao američka koprodukcija sa SFRJ i Kanadom.

- Svaki put ispadne da se hvalim saradnjom s Pitom, a to mi nije namjera. Snimio sam mnogo filmova, pa valjda to ostavlja utisak. Radio sam s Bredom Pitom, prvu ulogu dao Nataši Ninković i Andriji Miloševiću, a važnije od toga je da su iza mene ostali neki antologijski filmovi - izjavio je Bota u poslednjem intervju za "Kurir".

NA VRH

Podijeli članak na