SVJETSKA SENZACIJA

Uskoro izlazi peta i posljednja sezona serije "La Casa de Papel"

Najuspješnija španska serija svih vremena, vraća se na male ekrane

Piše: M. B.

29.5.2021

Sa snimanja. Twitter

"La Casa de Papel" vraća se na male ekrane. Serija je oborila sve rekorde i postala najpopularnija serija na stranom jeziku.

Radnja prati misterioznog Profesora koji okuplja grupu kriminalaca kako bi izveo najveću pljačku u historiji. 

Peta, ujedno i posljednja, sezona na Netflixu će se prikazati u dva dijela, tokom 2021. godine.

Objava o završetku snimanja pete sezone oduševila je fanove širom svijeta, a sada nam je poznato i kada će se premijerno prikazati prvi dio. Zvanični datum je 3. septembar 2021. godine.


Šta nas očekuje u petoj sezoni

Prvih pet epizoda bit će prikazano u septembru, dok ostatak dolazi 3. decembra.

Netflix je objavio oficijelni sinopsis pete sezone u kojoj se Profesorova banda nalazi u do sada najtežoj poziciji. Po prvi put, Profesor nema ni jedan plan za bijeg.

- Banda je zatvorena u Centralnoj banci Španije preko 100 sati. Uspjeli su spasiti Lisbon, ali ih najgori momenti tek čekaju. Sijera (Sierra) je uhapsila Profesora i po prvi put, on nema plan za bijeg. Baš kada se čini za situacija ne može biti gora, na scenu stupa njihov najveći neprijatelj, jači nego svi predhodni, vojska. Kraj najveće pljačke u historiji se približava, a ono što je počelo kao pljačka pretvoriti će se u rat – objavio je Netflix.

Objavljene slike sa snimanja

Iz Netflixa su objavili da je početak snimanja bio u avgustu 2020. godine. Glumci se vraćaju u punom sastavu, a pojaviti će se i neki novi likovi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.