USKORO U KINIMA

Novi film sa Rejnoldsom i Salmom Hajek sniman u Hrvatskoj

Glavnim glumcima pridružili se i Morgan Freeman i Antonio Banderas

Piše: M. B.

12.6.2021

U kina uskoro dolazi drugi dio akcijske komedije „Hitman's Bodyguard“, u kojem glavne uloge tumače Salma Hajek (Hayek), Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds) i Samuel L. Džekson (Jackson),a snimao se na raznim lokacijama u Hrvatskoj.

Najveći dio filma je sniman u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Zagrebu, Jastrebarskom, Pisarovini, Motovunu, Buju, Vodnjanu, Limskom kanalu te na otoku Biševo.


Angažovan veliki broj hrvatskih filmskih djelatnika

Na produkciji filma radilo je 489 hrvatskih filmskih djelatnika te je bilo angažovano više od 621 hrvatskih statista. Servisni producent bio je Igor A. Nola iz kuće MP filmska produkcija.

Akcijske scene snimane su u samom centru Zagreba, u Medulićevoj ulici nadomak Mimare, na krovu javne garaže iza hotela Panorama te na potezu Muzej Mimara. Prije dolaska u Zagreb glumačka ekipa bila je u Istri.

Riječ je o jednom od najvećih projekata koji su dosad snimani u Hrvatskoj, a snimljen je u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u saradnji s Ministarstvom kulture i medija Hrvatske.


Pridružilo se još holivudskih zvijezda

Hitman's Wife Bodyguard nastavlja se četiri godine prvog dijela, snimljenog 2017. Nakon što su najbolje plaćeni ubica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora.

Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristiti oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi spasio njenog supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom, napominje se u najavi filma.

Kao i prvi nastavak, režiser je Patrick Hughes, scenario potpisuju Tom O'Connor i Brandon Murphy, a glavnim glumcima pridružili su se Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper i Frank Grillo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.