RAZGOVOR

Ivana Zečević oduševila u seriji „Grupa“: Kako je problematična tinejdžerka postala zvijezda u usponu

Iz sebe sam crpila snagu da lik dočaram na najbolji način, kaže Zečević

Zečević: Dobitnica nagrade „Srce Sarajeva“ za zvijezdu u usponu. Avaz

Razgovarala: S. Šantić

18.8.2021

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival (SFF) postao je bogatiji za još jednu ceremoniju u okviru koje se dodjeljuju nagrade za najbolju TV seriju.


Posebno dizajnirano „Srce Sarajeva“ za zvijezdu u usponu dobila je mlada glumica Ivana Zečević za lik Petre u seriji „Grupa“ reditelja Uroša Tomića i Dragana Đurkovića.



Specifičan lik


„Grupa“ prati priče iz tri svijeta, koja, iako djeluju potpuno odvojeno, povezuje zločin. Agende i potrebe junaka iz svijeta kriminala, policije i tinejdžera prepliću se kroz jedanaest epizoda.

Petra je u seriji problematična tinejdžerka, koja se u najosjetljivijim godinama susreće s brojnim izazovima. Zečević za „Avaz“ kaže da je, zahvaljujući podršci kolega na setu, uspjela doprijeti do lika.



Zečević je na snimanju serije „Grupa“ imala priliku sarađivati s brojnim velikim imenima regionalne kinematografije. Agencije

- Iz sebe sam crpila snagu da lik dočaram na najbolji način. Petra je jedan veoma specifičan lik, koji je dosta zatvoren, introvertan. Neka mlađa Ivana je donekle sadržana u Petri. Ona ima jednu veoma tešku životnu priču, s kojom sam se, zahvaljujući cijelom timu, uspjela saživjeti - kaže mlada glumica.


Zečević je na snimanju serije „Grupa“ imala priliku sarađivati s brojnim velikim imenima regionalne kinematografije, poput Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Jasne Đuričić, Mime Karadžića te drugih.



Hodajuća škola

Zahvaljujući sjajnom talentu koji je pokazala te uspjehu koji je serija ostvarila, Ivana je dobila priliku da svoju karijeru nastavi istim tempom. Došli su „Kalkanski krugovi“, gdje tumači lik Mione te saradnja s velikim Žarkom Lauševićem.


- Već sam više puta naglasila da je Laušević jedna hodajuća škola i prosto sam uživala na svakom snimanju. On me mnogo naučio, kao i ostale kolege, te mogu reći da su „Kalkanski krugovi“ jedan drugi nivo - naglašava Zečević.



Glumci serije "Grupa". Agencije

U planu je snimanje druge sezone „Krugova“, a Ivana kroz smijeh kaže da nam ne može ništa otkriti, jer ni ona sama ne zna šta je očekuje u drugoj sezoni.


-  Morat ćete to pitati kreatore serije, koji ni meni neće ništa da kažu. Strpjet ćemo se još malo - priznaje na kraju razgovora dobitnica nagrade „Srce Sarajeva“ u kategoriji zvijezda u usponu na 27. Sarajevo Film Festivalu.



Zečević i Mensur: Vole se ispred i iza kamere. Instagram

Ljubi sina Irfana Mensura

Ivana Zečević je od 2018. godine u ljubavnoj romansi s kolegom Pavlom Mensurom, sinom proslavljenog glumca Irfana Mensura. U više navrata naglasili su da uspijevaju uskladiti ljubavni i poslovni život.


Njih dvoje su u „Grupi“ i „Kalkanskim krugovima“, također, par koji doživljava uspone i padove. Interesantno je da likovi koje tumači Mensur u objema serijama bivaju ubijeni.  Zečević je jedne prilike izjavila da Pavle na specifičan način doživljava scene u kojima njegovog lika ubijaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.