NAKON 15 GODINA

Danijel Krejg ulogu Džejms Bonda prepušta novoj generaciji

Krejg nije bio poznat široj javnosti kad je izabran za ulogu tajnog agenta 007

Danijel Krejg, slavni glumac. Agencije

L. M.

25.9.2021

Nakon što je 15 godina glumio legendarnog britanskog špijuna Džejms Bonda (Jamesa Bond), Danijel Krejg (Daniel Craig) novoj generaciji glumaca prepušta ulogu agenta 007 nakon petog filma "Za smrt nema vremena" koji će imati svjetsku premijeru u utorak.

Krejg nije bio poznat široj javnosti kad je izabran za ulogu tajnog agenta 007 i nije sličio liku koji je stvorio pisac Ian Fleming. No silina koju je Krejg unio u ulogu osvojila je i one sumnjičave i omogućila da filmska franšiza nastavi s grubljim, sirovijim Bondom.

Proslavio je dobivanje uloge odajući pićem počast legendarnom špijunu kojega su prethodno utjelovili Šon Koneri (Sean Connery), Džordž Lazbi (George Lazenby), Rodžer Mur (Roger Moore), Timoti Delton (Timothy Dalton) i Pris Bronson (Pierce Brosnan).

- Kupio sam bocu votke i bocu vermuta, mikser za koktele i napravio sam si tri ili četiri votke martinija - što je Bondovo omiljeno piće.

Međutim, producentica Barbara Brokoli (Broccoli) kaže da se Krejg neko vrijeme opirao prije nego što je prihvatio ulogu.

Iako je obožavatelj slavnog agenta MI6 od djetinjstva, glumac je strahovao da će njegov privatni život trpjeti zbog pritiska i slave koji dolaze s ulogom Bonda.

Njegov privatni život ostao je relativno skrivenim, iako su ga tabloidi povezivali sa supermodelom Kejt Mos (Kate Moss) prije nego što se vjenčao sa oskarovkom Rejčel Veis (Rachel Weisz) 2011. godine.

Par je dobio djevojčicu 2018. godine. Krejg ima još kćer Ellu iz prvog braka sa škotskom glumicom Fionom Loudon.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.