TAJNU ČUVAO GODINAMA

Silvester Stalone otkrio da je snimajući Rokija gotovo umro

Dobio satešku ozljedu tokom borbe zbog čega sam hitno prebačen na intenzivnu njegu iz Kanade u Kaliforniju, otkrio je Stalone dobio tešku ozljedu tokom borbe zbog čega sam hitno prebačen na intenzivnu njegu iz Kanade u Kaliforniju, otkrio je Stalone

Stalone i Lundgren u 4. nastavku franšize "Roki". Agencije

L. K. P.

11.11.2021

Dok je s Dolfom Lundgrenom (Dolph), koji je u filmuutjelovio Ivana Dragu, snimao scenu borbe u četvrtom nastavku filma o Rokiju Balboi (Rocky), Silvester Stalone (Sylvester Stallone) bio je uvjeren da neće preživjeti.

Film je premijerno prikazan još 1985. godine, no tek je sada 75-godišnji Stalone otkrio javnosti još nepoznate detalje i to na svom YouTube kanalu u videu pod nazivom "The Making of Rocky vs. Drago".

-Prva stvar koju smo snimili bio je moj ulazak, potom njegov i upoznavanje, a onda sam dobio tešku ozljedu tokom borbe zbog čega sam hitno prebačen na intenzivnu njegu iz Kanade u Kaliforniju, otkrio je Stalone i dodao:


"Razbio me samo tako. U tom trenutku nisam osjetio, no kasnije te noći moje je srce počelo naticati. Krvni pritisak mi je skočio na 260 i bio sam siguran da ću početi razgovarati s anđelima. Sljedeća stvar koje se sjećam je da sam na hitnom letu avionom koji, zbog mog pritiska, nije smio visoko letjeti. Smjestili su me na intenzivnu njegu, a ubrzo nakon toga morao sam se vratiti i završiti borbu."


Kako je otkrio, na intenzivnoj je proveo četiri dana nakon čega se vratio na set kako bi snimio završnu scenu borbe, dodavši kako je Lundgrenov jaki udarac u njegova prsa završio upravo u orginalnom filmu.


-Pa nismo to mogli izbaciti, zaključio je popularni Roki Balboa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.