REGIONALNI HIT

Svečana projekcija komedije “Deset u pola” večeras u Sarajevu

Dolazak ekipe “Deset u pola” u Cineplexx Sarajevo je od 19 sati

L. K. P.

Ekipa filma "Deset u pola"

Foto: Agencije


Ekipa komedije “Deset u pola” Danisa Tanovića pozdravit će publiku u Sarajevu, na svečanoj projekciji koja će biti održana danas, u petak, 3. decembra u 20 sati u Cineplexxu Sarajevo.

Dolazak ekipe “Deset u pola” u Cineplexx Sarajevo je od 19 sati. Projekcije s dijelom ekipe filma održane su uoči početka kino prikazivanja u regiji: u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu i u Kranju u Sloveniji, a danas slijedi Sarajevo.

“Deset u pola” je premijerno prikazan na 27. Sarajevo Film Festivalu, nakon toga na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festival, u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu, na Zagreb Film Festivalu i na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu. Flm je nastao u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo, koji je partner regionalne promocije.

  • Film "Deset u pola"

    Film "Deset u pola"

    Foto: Agencije


Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Regionalni kino-distributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film. Komedija “Deset u pola” je na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim evropskim gradovima.

Više o temi Danis Tanović

LIČNOST DANA
Danis Tanović: Majstor svog zanata
NA VRH

Podijeli članak na