SEDMA UMJETNOST

Mlade Banjalučanka i Sarajka rame uz rame s velikim glumcima

Cijeloj ekipi je bilo izuzetno drago što je došao neko iz Banje Luke, kaže otac 14-godišnje Lene Misirlić

Dalal Bratović: Igra nogomet i u filmu. Promo

Piše: N. Avdagić

14.10.2022

Novi film Pjera Žalice "Praznik rada", koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u bh. kina stiže danas. 

Nakon pretpremijere u Sarajevu ekipa filma danas je u Banjoj Luci, u Mostaru su u petak, u Tuzli u ponedjeljak, 17. oktobra, tu u Zenici u utorak, 18. oktobra. 

Ispunjena želja

Uz dobro poznate glumce Emira Hadžihafizbegovića, Borisa Isakovića, Mirvada Kurića, Tatjane Šojić i drugih, u filmu se pojavljuju i 14-godišnja Lena Misirlić iz Banje Luke te šesnaestogodišnja Dalal Bratović. Za njih je snimanje ovog filma bilo posebno iskustvo. 

Zoran Misirlić, Lenin otac, govorio je za "Avaz" o danima kada su snimali film. Za taj period ima samo riječi hvale.

- Što se tiče Lene, njoj je to bilo sve novo. Nije joj prvi put da se pojavljuje na nekom snimanju, ali na kastingu u ovakvoj formi i za ovako veliki projekat do tada nije bila. Tako da je njoj to sve bilo novo i bila je veoma oduševljena. A što se mene tiče, bilo mi je izuzetno interesantno. Imali smo baš lijepu dobrodošlicu od cijele ekipe. Drago im je bilo što je neko iz Banje Luke došao samo zbog toga - ističe Misirlić.

U Žalicinom filmu pojavila se i Dalal Bratović. Šesnaestogodišnja Sarajka trenira fudbal i najbolja je u svojoj generaciji. Istakla je da joj je želja da bude glumica.

- Kada sam vidjela da će biti audicija za film, sinula mi je ideja da se prijavim. Još kao mala sam željela biti glumica - govori nam Dalal. 

Veliko iskustvo

Govoreći o susretu s glumcima na setu, ističe da joj je bilo veoma zanimljivo. 

- Kao mala, te glumce sam gledala u različitim serijama i napokon sam ih upoznala. To mi je izuzetno zanimljivo i veliko iskustvo - dodaje Dalal.

Kaže da je na setu bila odlična atmosfera.

- To se odrazilo i na film, koji je na kraju ispao savršeno i koji će od sada biti u centru medijske pažnje, a već i jeste - govori nam Dalal.

Lena Misirlić (desno) u filmu „Praznik rada“. Promo

Šta je rekao reditelj

- Što se tiče Lene, za nju je sve to bilo jedno novo iskustvo. Bili smo tamo dva dana. Imao sam i kratak razgovor s rediteljem i on mi je rekao da ju je prvi dan „pojela“ trema i da nije bila toliko dobra, ali da je drugi dan briljirala. Svi su bili veoma srdačni i susretljivi - kaže Zoran Misirlić.


Igra za reprezentaciju BiH

Dalal igra za U-17 žensku fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

- Mi se ovog mjeseca okupljamo i idemo u Mađarsku na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - govori Bratović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.