NAUČNICI OTKRILI

Ovo je najstrašniji film u historiji: Smijete li ga pogledati?

Svaki volonter opremljen je monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma

Isječak iz filma. PRINTSCREEN

A. O.

22.10.2022

Naučnici tvrde da su konačno utvrdili koji je horor najstrašniji u historiji, a riječ je o filmu Host.

To je film britanskog reditelja Roba Savaža (Savagea), koji je nastao toom pandemije koronavirusa i sniman je putem Zoom videopoziva. Prati priču o grupi od šestero prijatelja koji učestvuju u virtuelnoj seansi. Premda u početku ne očekuju puno od svog paranormalnog okupljanja, ubrzo shvate da su podcijenili zlog duha.

- Šest prijatelja unajmilo je medija da održi seansu putem Zooma tokom karantina, ali su dobili mnogo više nego što su očekivali jer stvari brzo krenu po zlu. Kad zao duh počne napadati njihove domove, počinju shvaćati da možda neće preživjeti noć - glasi službeni sinopsis filma, za koji Projekt Science of Scare tvrdi da je najstrašniji.

Projekt Science of Scare firme Broadband Choices posljednjih je nekoliko godina mjerio najstrašnije filmove na temelju otkucaja srca. Kako bi otkrili najstrašniji film, istraživači su napravili popis horor filmova prije nego što su zamolili 250 dobrovoljaca da ih pogledaju na projekciji. 


Svaki volonter opremljen je monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma. Projekcije svakog filma odvijaju se nekoliko tjedana, tako da nema opasnosti od umora među sudionicima. Host je proglašen najstrašnijim drugu godinu zaredom povećavši broj otkucaja srca u prosjeku za 24 otkucaja u minuti.

- Uprkos tome što je snimljen u samo 12 sedmica i u potpunosti putem Zoom videokonferencije, Host je prestrašio našu publiku u svojih kratkih 56 minuta povećavši broj otkucaja srca u prosjeku za 24 otkucaja u minuti, što nas je navelo da izjavimo da je Host znanstveno najstrašniji film ikad snimljen - objašnjava Broadband Choices.

Slijede ga Sinister, koji se nalazi na drugom mjestu, Insidious na trećem, The Conjuring na četvrtom mjestu i Hereditary na petom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.