ZANIMLJIV PROGRAM

Slavlje uz BHT 1: Od tamburaša do Bečke filharmonije

Snimci koncerata Dine Merlina, Marije Šerifović i ansambla „Prijatelji“

Novogodišnje izdanje emisije „Tamburaši i Vi“. BHT 1

Piše: L. S. R.

31.12.2022

U subotu, 31. decembra, u 21.05 sati na programu BHT 1 je koncert Dine Merlina. Specijalno novogodišnje izdanje emisije „Tamburaši i Vi“ slijedi u 22.45 sati.

Tradicionalni Novogodišnji koncert Bečke filharmonije je na programu u nedjelju u 11.15 sati. Koncertom će dirigirati maestro Franc Velzer -Mest (Franz Welser-Möst), koji ima posebno blisko i produktivno umjetničko partnerstvo s Bečkom filharmonijom.

Nakon 2011. i 2013., on treći put vodi ovaj prestižni koncertni događaj. Milionskoj publici u više od 90 zemalja svijeta, koje prenose ovaj izvanredni muzički događaj iz Zlatne dvorane „Musikverein“ u Beču, pridružit će se i gledaoci BHT 1.

Snimak koncerta ansambla „Prijatelji“, kojim su proslavili 65 godina rada i djelovanja, u programu je u nedjelju 17.30 sati. Muzički vremeplov kroz karijeru ansambla, privukao je pažnju svih poklonika njihove muzike. „Prijateljima“ su se na sceni pridružili i gosti - operni pjevač Jasmin Bašić, hor "Korona", violinista Dragan Urlić i Marko Kalajanović, prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo.


Bit će emitiran koncert Dine Merlina. BHT 1

U nedjelju u 23.10 sati BHT 1 će emitirati koncert Marije Šerifović.

Nezaobilazni dio novogodišnjeg programa je i filmski maraton. U subotu, u 00.45 sati je komedija „Kako postati latino ljubavnik“ u kojoj glavne uloge igraju Eugenio Derbez, Salma Hajek (Hayek), Rob Lov (Lowe) i Kristen Bel (Bell). U 2.35 sati slijedi akcioni film „10 izgubljenih minuta“. Triler drama „Drugi čovjek“ na programu je u 04.05 sati.

Filmski maraton prvog dana nove godine počinje u 00.45 sati dramom „Slijep“. Komedija „Počinjem ponovo“ se emitira u 02.25 sati, akcija „Konačni ishod“na programu je u 4 sata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.