MAJSTOR I MARGARITA

U Dubrovniku se snima film "Woland", baziran je na poznatom romanu

Dok pisac radi na svom novom romanu, zaljubljuje se u Margaritu

Sa snimanja filma. Pixsell

L. S. R.

14.1.2023

U Dubrovniku se trenutno snima film "Woland", koji je baziran na romanu "Majstor i Margarita" autora Mihaila Bulgakova.

Filmska ekipa i glumci snimljeni su na setu uz more. Reditelj filma je Majkl Lokshin (Michael Lockshin), a ostatak filma snimao se u Češkoj. Radnja se odvija 1930-ih u Moskvi.

Slavni pisac završi kao prognanik u SSSR-u nakon što ga je cenzurirala sovjetska država, roman mu je zabranjen, a pozorišna premijera njegove nove drame o Ponciju Pilatu otkazana. Započinje novi roman naslova "Majstor i Margarita" u kojem Moskvu posjećuje misteriozni stranac po imenu Voland (Woland), čiji je cilj privesti pravdi sve one koji su naštetili piscu.


Sa snimanja filma. Pixsell

Dok pisac radi na svom novom romanu, zaljubljuje se u Margaritu, koja je udata, te počinje vjerovati da njihova ljubav može preživjeti samo u fikciji.Slavni pisac završi kao prognanik u SSSR-u nakon što ga je cenzurirala sovjetska država, roman mu je zabranjen, a pozorišna premijera njegove nove drame o Ponciju Pilatu otkazana. Započinje novi roman naslova "Majstor i Margarita" u kojem Moskvu posjećuje misteriozni stranac po imenu Voland (Woland), čiji je cilj privesti pravdi sve one koji su naštetili piscu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.