SVOJEVREMENO OBJASNILA

Zašto je Gordana Boban napustila seriju "Lud, zbunjen, normalan"

Odluku da napusti ovaj projekat donijela je 2009. godine

Gordana Boban. YouTube/Print Screen

N. A.

1.2.2023

Ko god prati legendarnu bh. seriju "Lud, zbunjen, normalan", sjeća se čuvene sekretarice Ivane, koja je bila zaposlena u Farukovoj produkcijskoj kući "Akord".

Nju je utjelovila jedna od najboljih bh. glumica Gordana Boban. Međutim, pravi razlog njenog odlaska iz ovog ostvarenja i danas veliki dio publike ne zna. Odluku da napusti ovaj projekat donijela je još 2009. godine, a jednom prilikom objasnila je zašto.

- Ostavila sam je, jer je jedna epizoda, po mom mišljenju, bila potpuno neprikladna. Od 54. epizode pa dalje bilo je puno epizoda s vrlo kontroverznim sadržajem. Mogu reći da sam jako sretna jer uvijek slušam svoj unutarnji glas. Imate neki okvir u kojem pokušavate ne mijenjati svoje moralne vrijednosti ili ponašanje. Slušajte svoj instinkt - šta je dobro, a šta nije. Dakle, jako sam sretna što sam učinila taj korak - izjavila je glumica prije nekoliko godina za "Source.ba".

Gordana Boban i Senad Bašić. YouTube/Print Screen

Zatim je objasnila koji je tačan razlog njenog odlaska.

- Epizoda o kojoj govorim zapravo je bila o seksualnom zlostavljanju. Dakle, termin silovanje u porodičnoj seriji koja se prikazuje u 20 sati, prema mojim moralnim mjerilima, za veliki broj gledaoca, među kojima ima mnogo djece, zaista nije prikladan - zaključila je Boban. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.