INTERVENISALA POLICIJA

Provala na imanje: Htio prisilno napraviti DNA test na slavnom glumcu

Dikson tvrdi da mu je KIjano Rivs brat

Kijano Rivs. Instagram

L. S. R.

3.2.2023

Američkom glumcu KIjanu Rivsu (Keanu Reeves) odobren je zahtjev za privremenu zabranu pristupa čovjeku koji tvrdi da je u rodu s njim. Izvjesni Brajan Dikson (Bryan Dixon, 38) u šest je navrata u periodu od 5. novembra 2022. do 20. januara 2023. godine dolazio na vrata Kijanove kuće u Holivud Hilsu i tvrdio da su njih dvojica u rodu, a glumac je onda morao zatražiti zabranu pristupa i sada ju je dobio.

Dikson je na sve moguće načine pokušavao dokazati glumcu da su njih dvojica u rodu, a na društvenim mrežama predstavljao se kao  Džasper Kit Rivs (Jasper Keith Reeves).

 

U novembru je Dikson otišao korak dalje i ilegalno je ušao na posjed Rivsa i ondje spavao sve dok ga nisu pronašli i otjerali.

Na posjedu je tada ostavio vrećicu sa sumnjivim sadržajem, a na kraju se pokazalo kako je unutra bila oprema za testiranje DNA.

Kako piše TMZ, namjeravao je prisilno iskoristiti pribor za testiranje na Rivsu kako bi dokazao da su u krvnom srodstvu. Nakon toga, Dikson je još barem jednom upao na Rivsov posjed i penjao mu se po ogradi.

Rivsov advokatski tim tvrdi kako on nema pojma ko je Dikson, a pronašli su mu još niz raznih prekršaja poput provala, vandalizma i posjedovanja opreme za pljačku. Dikson sada Rivsu i njegovoj partnerici Aleksandri Grant (Alexandra) ne smije prići bliže od 90 metara, a glumac je morao unajmiti zaštitarsku službu koja će paziti na posjed i moguće uljeze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.