RAZORNI ZEMLJOTRES

Oglasili se turski glumci: Traže pomoć

Kakva katastrofa po ovoj hladnoći, poručila je Demet Ezdemir

Ozdživit: Molimo Boga za milost našem stanovništvu. Anadolija / Instagram

L. S. R.

6.2.2023

Brojne turske zvijezde oglasile su se povodom razornog zenljoters. Glumica Seda Bakan, poznata po ulozi u turskom filmu "Behzat Ç", na Instagramu je napisala: "Probudili smo se uz jako loše vijesti. Brz oporavak želim svima."

Turska glumica Melisa Pamuk putem Twittera zatražila je pomoć za svoju baku i tetku. 

"Moja baka ne može hodati, bolesna je... Baka i tetka su zarobljene u zgradi. Ne znamo u kakvom je stanju stan, ima li ko u okolini da pomogne? 75. Bulevar Yıl br. .10 Cem apt 4. kat, Antakya", napisala je na Twitteru.

Tuba Buyukuustun (Büyüküstün), poznata po ulozi u seriji "Ambasadorova kći", traži pomoć ljudi iz drugih zemalja: "Turska je proglasila stanje uzbune nivo četiri. "Nivo 4" uključuje i poziv za međunarodnu pomoć. Za one širem svijeta koji čitaju ovu poruku... Naši ljudi, koji su se našli pod ruševinama potresa u mojoj državi traže vašu pomoć kako bi se spasili."


Glumac Burak Ozdživit (Özçivit), poznat kao Bali-beg, poželio je brz oporavak svojoj zemlji. "Molimo Boga za milost našem stanovništvu koje je izgubilo živote u ovoj katastrofi. Moja sućut njihovim porodicama i bližnjima, a ozlijeđenima želim brz oporavak", poručio je.

Glumica Demet Ezdemir (Özdemir) rekla je: "Probudila sam se uz užasan potres. Brz oporavak želim svima. Kakva katastrofa po ovoj hladnoći."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.