ZBOG ZEMLJOTRESA

Glumica zavapila za pomoć: "Nana mi ne može hodati, ima li ko u blizini"

Tursku je jutros pogodio strašan zemljotres magnitude 7,8 stepeni, a u ovom katastrofalnom događaju stradali su brojni ljudi

Melisa Pamuk. Printscreen

E. A.

6.2.2023

Tursku je jutros pogodio strašan zemljotres magnitude 7,8 stepeni, a u ovom katastrofalnom događaju stradali su brojni ljudi.

Čim se situacija smirila, građani su krenuli pomagati jedni drugima, a na društvenim mrežama oglasili su se i brojni poznati glumci koji su također poslali ili mole za pomoć.

Glumica Seda Bakan, poznata po ulozi u turskom filmu "Behzat Ç" odmah se javila na Instagramu i napisala: "Probudili smo se uz jako loše vijesti. Brz oporavak želim svima".

Oglasio se i Burak Očezvit (Ozcivit), koji je naveo da želi brz oporavak njegovoj Turskoj.

- Molimo Boga za milost našem stanovništvu koje je izgubilo živote u ovoj katastrofi. Moja sućut njihovim obiteljima i bližnjima, a ozlijeđenima želim brz oporavak - napisao je Burak.

Među zvijezdama koje su zamolile pomoć je i glumica Tuba Bujukustin (Büyüküstün).

- Turska je proglasila stanje uzbune razine četiri. "Razina 4" uključuje i poziv za međunarodnu pomoć. Za one diljem svijeta koji čitaju ovu poruku… Naši ljudi, koji su se našli pod ruševinama potresa u mojoj državi traže vašu pomoć kako bi se spasili”, napisala je - prenosi Dnevnik.

Među jednim od potresnijim pričama je i ona glumice Melise Pamuk koja je na svojim društvenim mrežama očajnički zavapila za pomoć.

- Moja nana ne može hodati, bolesna je… Nana i tetka su zarobljene u zgradi. Ne znamo u kakvom je stanju stan, ima li tko u okolini da pomogne? - napisala je te dodala adresu na kojoj treba pomoć.

Nakon jutrašnjeg, Tursku je pogodio još jedan potres malo prije podne, a u toku je i velika akcija spašavanja zarobljenih ljudi među ruševinama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.