DANIJEL KREJG

"Džejms Bond" posudio glas u videu u kojem se poziva na pomoć Turskoj i Siriji

Video je emitovalo 29 britanskih medija, a pojavio se i na digitalnim displejima na 18 lokacija

Krejg: Uključio se u akciju. Anadolija

Anadolija

26.2.2023

Poznati britanski glumac Danijel Krejg (Craig) posudio je glas u videoklipu u kojem se apeluje na pomoć za podršku žrtvama razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji, javlja Anadolija.

Na snimku od 90 sekundi, koji sadrži vizuelne prikaze razornog zemljotresa 6. februara, date su upute kako donirati pomoć žrtvama.

Video je emitovalo 29 britanskih medija, a pojavio se i na digitalnim displejima na 18 lokacija.

Ogromna akcija prikupljanja sredstava u Velikoj Britaniji koju je pokrenuo Komitet za hitne slučajeve (DEC) prikupila je 100 miliona funti (skoro 120 miliona dolara) za samo dvije sedmice.

Apel je pokrenut 9. februara i uključivao je donaciju od pet miliona funti koju je uplatila britanska Vlada putem programa UK Aid Match.

Komitet DEC je okupio 15 velikih dobrotvornih organizacija u Velikoj Britaniji, uključujući Britanski Crveni križ, Oxfam i ActionAid, kako bi prikupili sredstva namijenjena za osiguranje medicinske pomoći, skloništa za hitne slučajeve, hrane i vode.

Podsjetimo, da razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara su pogodila južne dijelove Turske s epicentrom u Kahramanmarašu, u kojima je poginulo najmanje 44.218 ljudi.

Potresi su pogodili i susjedne zemlje, uključujući i Siriju, Liban i Egipat. U Siriji je broj smrtno stradalih premašio pet hiljada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.