BUGOJNO

Počelo snimanje filma "Ne skreći sa staze": Glume Rile i Čombe

Na svom Facebook profilu Jasmin Duraković je objavio nekoliko fotografija sa seta

"Ne skreći sa staze". YouTube/Print Screen

N. A.

15.3.2023

Snimanje dugometražnog igranog filma koji nosi naziv "Ne skreći sa staze" scenariste Vahida Durakovića i reditelja Emira Kapetanovića, počelo je u subotu, 11. marta u Bugojnu.

Ovih dana se u Donjem Vakufu može čuti zvuk filmske klape. Ekipa filma "Ne skreći sa staze" trenutno u zgradi Doma kulture drugi dan snima kardove za film koji režira bh. režiser s adresom u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Scenario potpisuje bugojanac Vahid Duraković. Na svom Facebook profilu Jasmin Duraković je objavio nekoliko fotografija sa seta. 

- Poželjno je umjetnost bude u ulozi prevazilaženja podjela i predrasuda u društvu. U Bugojnu se upravo stvara jedno takvo umjetničko djelo. Film "Ne skreći staze", Vahid Duraković Emir Kapetanović, koji nastaje po istinitom događaju u kojem su se našli glumci kada odluče da igraju predstavu u zajednici podijeljenoj po mnogim šavovima. A djeca su ta koja povezuju nepovezivo.

Ovaj film je zato važan - zbog naše (nedavne) prošlosti, današnjice i budućnosti - poručio je Duraković.

Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije: Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.