HOLIVUD

Ben Aflek uputio izvinjenje bivšoj supruzi: Voljeli smo jedno drugo

Istakao je kako nikada ne bi volio da njihova djeca pričaju protiv majke

Ben Aflek i Dženifer Garner. AP

N. A.

18.3.2023

Ben Aflek (Affleck) je u razgovoru za "Hollywood Reporter" izjavio kako su njegovi komentari o alkoholizmu upućeni Dženifer Garner (Jennifer) u intervjuu prije dvije godine pogrešno shvaćeni. Glumac je 2021. rekao novinaru Hovardu  Sternu (Howardu) da bi i dalje pio da je ostao u braku s bivšom suprugom.

- Da budemo jasni, moje ponašanje je u potpunosti moja odgovornost. Poenta koju sam pokušavao istaknuti bila je tužna. Svako ko je prošao kroz razvod zna koliko treba pokušavati spasiti brak. Voljeli smo jedno drugo. Poštujemo jedno drugo - ispričao je Ben i naglasio kako je "krivo shvaćen" i da "ne optužuje bivšu suprugu za svoje probleme u prošlosti".

Dodao je da je 2021. pokušao reći da je pio sve više i postajao sve manje sretan, što se odrazilo na posao, brak i život općenito. Gledaoci intervjua posebno su mu zamjerili rečenicu kako je "počeo piti iz osjećaja zatočenosti u vlastitom braku" jer su stali na stranu glumice koja je uz njega bila kroz težak period.

Ben Aflek. Instagram

Ipak, glumac tvrdi da je to upravo suprotno od onoga što je htio reći jer "iznimno cijeni bivšu suprugu i danas održava blizak kontakt i zajedno donose bitne odluke vezane za život njihove djece". Istakao je kako nikada ne bi volio da njihova djeca pričaju protiv majke.

Podsjećamo, Aflek i Garner bili su u braku od 2005. do 2018. godine. Zajedno imaju troje djece: Violet (17), Serafhinu (14) i Samuela (11). Bivši par je prvi put objavio da se rastaje 2015. godine, a razvod su finalizirali tri godine kasnije. Aflek je više puta bio na odvikavanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.