SUDBINE SLAVNIH

Nakon što je gola lutala ulicama: Glumici produžen boravak na psihijatriji

Amanda Bajns doživjela je mentalni slom

Amanda Bajns. Instagram

L. S. R.

27.3.2023

Glumici Amandi Bajns (Bynes) produženo je zadržavanje u psihijatrijskoj ustanovi za još najmanje sedam dana, izvještava TMZ.

Pozvala policiju

Nakon što je gola lutala ulicama Los Anđelesa te doživjela mentalni slom, 36-godišnja Amanda sama je odlučila pozvati policiju. Nije jasno sjeća li se uopće tih nekoliko dana koje je provela lutajući gradom, a izvori kažu kako trenutno nije u kontaktu sa svojim bližnjima.

Glumica koja se već neko vrijeme bori s bipolarnim poremećajem sada je ozbiljno usredotočena na oporavak, kažu izvori. Njen automobil nalazio se 64 kilometra od njene kuće i 24 kilometra od mjesta gdje je pronađena, centra Los Anđelesa, pa se pretpostavlja da je stopirala ili koristila javni prijevoz.

Šta kaže zaručnik

U to vrijeme, 17. marta viđena je u videu jedne obožavateljice koja je ugledala glumicu te ju je odlučila pozdraviti. Tiktokerica se snimila kako šeta s Amandom, koja ne izgleda dobro.

Amandin bivši zaručnik Pol Majkl (Paul Michael) izjavio je za Page Six da nije uzimala svoje lijekove prije nego što je hospitalizirana. Amanda je raskinula zaruke u julu 2022., nakon što ga je optužila da je prestao piti lijekove te ponovno počeo konzumirati kokain.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.