NOVI PROJEKT

Emir Hadžihafizbegović postaje fudbalski menadžer

Serijal se snima u Hrvatskoj i nosi naziv "Prva liga"

Emir Hadžihafizbegović. Avaz

L. S. R.

prije 2 dana

Emir Hadžihafizbegović na Facebooku je objavio kako je prije 14 dana u Hrvatskoj započelo je snimanje dugo najavljivanog serijala "Prva liga".

Izazovan zadatak

- Serijal će se punu godinu dana emitirati na RTL-u. Povjerena mi je jedna od glavnih uloga. I zaista sam sretan da ću biti dio ovog velikog projekta koji će se snimati u Zagrebu, Istri i djelom na Makarskoj rivijeri. Uloga fudbalskog menadžera Mirka Stošića izazovan je glumački zadatak. Pred nama je rad na 140 epizoda. Namjerno izostavljam imena i prezimena svih kolega sa kojima ću surađivati, jer ne želim ničije ime ne spomenuti a spisak bi se zaustavio na 78 glumaca, koji će na seriji raditi.


Naravno, ja nastavljam i svoj rad kao prvak drame Kamernog teatra 55 i svakoga mjeseca igrat ću svoje redovne predstave - "Žaba" i "Sjećaš li se "Doli Bel".

Ukazano povjerenje

Ovo je još jedno veliko priznanje za mene i zahvaljujem se RTL televiziji , njenom produkcijskom scenarističkom i režijskom timu koji mi je ukazao povjerenje za tumačenje glavne uloge u seriji.

Duboko vjerujem da ćemo napraviti veliki regionalni hit, pogotovo što je"spiritus movens" svih dramskih situacija u seriji fudbal i sve ono što ta igra nosi , kao fetiš diljem evrope i svijeta. Neka nam je sretno - poručio je veliki glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.