NAKON FINALA

Pobjednice "Survivora" Antonia Ivić i Nataša Kondić za "Avaz": Kako ćemo potrošiti osvojeni novac

Neizvjesno je bilo do samog kraja

Antonia Ivić i Nataša Kondić. Društvene mreže

30.5.2023

Finale „Survivora“ popraćeno je uzbuđenjem, napetošću i neizvjesnošću do samog kraja, a prestižna titula pobjednika otišla je u ruke dvije žene - Zagrepčanke Antonije Ivić iz plavog i Novosađanke Nataše Kondić iz crvenog tima.

Takmičari su se suočili s najtežim izazovima do sada, koji su testirali njihove fizičke granice, snagu uma i emocionalnu izdržljivost. U plavom timu Antonia je igrala protiv Denisa Sviličića, a u crvenom Nataša protiv Anje Andrejić.

Dramatična igra

U plavom timu nastavljena je tradicija, pa je i ove godine pobijedila žena - Antonia. Ona je uspjela da u prva dva poligona pobijedi Denisa i time odnese titulu jedine „preživjele“.

Ona je za „Dnevni avaz“ otkrila da li se nadala pobjedi i kakve uspomene nosi iz takmičenja.

- Naravno da sam se nadala pobjedi, znala sam da postoji šansa i da imam priliku. Nisam si dopustila da se dogodi trenutak sumnje jer sam znala da tog dana idem na sve ili ništa. Nosim samo najljepše uspomene, koje, nadam se, neću nikada zaboraviti. Čuvam sa sobom nekoliko prijateljstava koja su se izlaskom samo i nastavila. 

Antonia Ivić i Nataša Kondić. Društvene mreže

Generalno, jedno veliko, predivno iskustvo, prepuno mora, plaže, igre, smijeha i sreće. Nedostajat će mi, naravno, i adrenalin na poligonima, kao i maksimalan hedonizam u kampu. Što se tiče mene same, ne želim zaboraviti nikada što sam o sebi naučila i neke stvari koje sam si sama dokazala - istakla je Antonia, pobjednica plavog (hrvatskog) tima „Survivora“.

Prva žena

Neizvjesno je bilo do samog kraja i u prvoj rundi u okršaju Anje i Nataše, a na kraju je više bodova odnijela Nataša koja je s rezultatom 4:3 proslavila kraj prvog poligona. I na drugom poligonu je uspjela pobijediti, a Nataša, osim fantastičnih uspomena, kući nosi i pehar i novčanu nagradu. Tako je Nataša postala prva žena u historiji crvenog (srbijanskog) tima „Survivora“ koja je odnijela pobjedu.

- Nisam se nadala pobjedi, to mi je kao „grom iz vedra neba“. Totalno sam došla nepripremljena za „Survivor“, nisam se nadala ni da ću ući u onih „velikih pet“, ali prosto sam se borila da idem do kraja, što duže, i izborila sam se - kazala je Nataša.

Pitali smo je na koji način planira potrošiti novčanu nagradu koju je osvojila u takmičenju.

- Imam raznih ideja za biznis, sve ću uložiti u posao, jer sam zbog toga i došla - rekla je Nataša za „Dnevni avaz“.

Antonia je istakla da će uložiti u edukaciju.

- Nagradu planiram potrošiti na svoju edukaciju i pokušati pokrenuti neki svoj projekt u kojem mi je cilj promoviranje psihofizičkog zdravlja. Želim da se ljudi pokrenu i shvate koliko je bitna tjelesna aktivnost, da se djeca vrate na ulicu loptama i suncu. Veliki naglasak bio bi mi na motivaciji djece za sport, a što se tiče ostalih ljudi, pokazala bih koliko je jednostavno i lijepo baviti se sportom rekreativno - istakla je Antonia za „Dnevni avaz“.

Povreda na terenu

U četvrtom krugu Antoniji je u žaru igre iskočilo koljeno, ali ga je sama uspjela namjestiti te u završnoj rundi osvojiti još jedan bod.

Upravo taj pobjednički bod donio joj je titulu jedine „preživjele“ u plavom timu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.