JET SET

Rezultati obdukcije preminulog pjevača Linkin Parka zbunjujući su do krajnjih granica

( Arhiv)

Avaz.ba

6.12.2017

Rezultati obdukcije preminulog frontmena Linkin Parka, Čestera Benigtona (Chester Bennington), ostavili su javnost zbunjenu kao što je i bila. Pjevač si je život oduzeo sredinom godine, a njegovi su obožavatelji u nevjerici čekali rezultate koji su im trebali, barem u nekoj mjeri, rasvjetliti Česterovu preranu smrt. Sumnjalo se da je pjevač bio drogiran, a društvene mreže pune su komentara kako ga je dokrajčio nekakav ubitačan 'koktel'.

No, obdukcija je pokazala upravo suprotno od onoga što se nagađalo. Čester u vrijeme kada je sebi oduzeo život objesivši se crnim remenom, nije bio ni pijan ni drogiran.

Tačnije, u njegovoj su krvi pronađeni tragovi (nepotvrđeno) droge MDMA, te jako mala količina alkohola. Na noćnom ormariću bile su tablete za spavanje koje je konzumirao te večeri, te prazna boca piva koje su pokazali nalazi.

Je li Česterovu anksionznost ''potpalila'' kombinacija tableta i jednoga jedinoga piva, nije razjašnjeno, ali pjevačeva supruga naknadno je potvrdila njegovu sklonost depresivnim raspoloženjima, kao i prvi pokušaj samoubistva, 2006. godine.

U Česterovoj hotelskoj sobi nije pronađeno nikakvo oproštajno pismo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.