JET SET

Pjevačica Aida Mušanović-Arsić plijeni novim izgledom: Top-forma tražila je odricanja

Mušanović-Arsić: Trčkaranje za djetetom je dobar recept za vježbu ( Alen. H. Morris)

E. SKENDEROVIĆ

7.12.2017

Rođenjem kćerke Nore prije dvije godine život Aide Mušanović-Arsić promijenio se iz korijena. Pjevačica, članica pratećeg benda Dine Merlina, magistrica klavira te korepetitorka Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, i pored zadovoljstva i obaveza koje nosi majčinstvo, po strani ne ostavlja karijeru. 


Dobra volja

Iako joj je prioritet kćerka Nora, Aida je uspjela izdvojiti vrijeme i za sebe, a akcent je stavila na skidanje kilograma koje je dobila tokom trudnoće. Za sve su, kaže, potrebni dobra volja, upornost i trud.  

- Tačno devet mjeseci nakon poroda kilogrami koje sam dobila u toku trudnoće, ali i nakon poroda, počeli su se topiti i do ovog ljeta sam uspjela doći do linije kojom sam zadovoljna. Voljela bih da sam uspijevala pronaći više vremena za odlazak u teretanu, međutim, trčkaranje za djetetom i dan u potpunosti ispunjen radnim i porodičnim obavezama su se pokazali kao dobar recept. Svemu je doprinio smanjeni unos slatkiša i bijelog tijesta - kaže Mušanović-Arsić, koja plijeni novim izgledom.

Iako su joj mnogi, dodaje, pričali o roditeljstvu, sve do trenutka dok sama nije postala majka nije mogla razumjeti tu važnu životnu ulogu u potpunosti.

Životni put

- U trenutku kada postanemo majke, konačno razumijemo mnoge postupke naših majki, koje su nam se nekada možda činile i nelogične. Količina bezuvjetne ljubavi i sreće koju dobijemo od svojih mališana ne može se mjeriti ni sa jednim drugim osjećajem u životu – ističe Mušanović-Arsić.

Svaki čovjek koji radi ono što voli, koji je zdrav i čiji su najmiliji zdravi, koji ima ljubav i podršku porodice i prijatelja, smatra Aida, mora biti sretan, zadovoljan, ispunjen i zahvalan, a ona sebe smatra sretnom ženom.

- Svi mi stremimo ka višem i boljem, ali se treba osvrnuti oko sebe, shvatiti šta smo do ovog trenutka postigli i uživati sada i u ovom momentu. Ponekad uhvatim samu sebe kako žalim za nekim propuštenim prilikama, ali onda se sjetim da čašu uvijek treba vidjeti kao do pola punu, a ne pola praznu i shvatim kako za sve nas postoji neki plan, kako svako ima svoj životni put i onda sama sebi kažem: "Ma, sve je super" i samo nastavim dalje – kazala je Aida.


Sebi bih poželjela prvi singl

- Sebi bih konkretno poželjela da konačno objavim svoj prvi singl i spot, da pjesme koje je moj brat Adnan vrijedno i predano pisao, aranžirao i producirao i koje već dugo vremena čekaju konačno ugledaju svjetlo dana – iskrena je Aida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.