JET SET

Miraj Grbić iz Los Anđelesa za "Dnevni avaz": Zabavljam se na snimanju "American Horror Storyja"

Grbić: Glumi lik Vojčija Frikovskog

Razgovarao: Edina BAKIĆ

8.12.2017

Vijest da je bh. glumac Miraj Grbić (41) dobio ulogu u sedmoj sezoni serije "American Horror Story" obradovala je javnost u našoj regiji. Ovaj Sarajlija sa suprugom Marijom Omaljev već nekoliko godina živi u Los Anđelesu i gradi s druge strane Antlantika vrlo uspješnu glumačku karijeru. 

„American Horror Story" je izuzetno popularna seriji, koja je završetkom prve sezone 2011. godine bila najgledanija serija kablovskih televizija. Osim toga, svaka sezona ima drugačiju priču, a Grbić će glumiti Vojćeha Frikovskog (Wojciech Frykowsi).

Pod lupom

Naš glumac na setu će se naći rame uz rame s Dilanom Mekdermotom (Dylan McDermott), Koni Briton (Connie Britton), slavnom Džesikom Lang (Jessica Lange)... Osim uloge u ovom ostvarenju, Grbić uveliko radi i na drugim projektima te i dalje predaje na „New York Film Academy“, čije je sjedište u Los Anđelesu, a kolege profesori su mu Al Pačino (Al Pacino), Stiven Spilberg (Steven Spielberg)...

Iako nije lako stupiti u kontakt s popularnim glumcem, nakon nekoliko pokušaja tome smo uspjeli, te je Grbić u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ iz Los Anđelesa govorio o novim projektima, životu u Holivudu, dolasku u Sarajevo, a otkrio nam je koje to projekte posebno pamti.

- Nažalost, zbog ugovora ne mogu pričati o radnji u seriji „American Horror Story". Mogu samo reći da se zabavljam radeći i siguran sam da će se i publika zabaviti gledajući – poručuje Grbić.

Nedavno ste snimali „Adult Swim Network“, a ostvarili ste i ulogu u filmu „After Hours Tradin“. Znači li to da imate pune ruke posla?

- Imam. „After Hours Trading“ je film u kojem igram glavnu ulogu, a i u seriji koju ste spomenuli tumačim glavnu ulogu, tako da se ne žalim. Dobro je.

Dobivate li ponude iz zemalja naše regije?

- Nisam dobivao ponude posljednjih godina, a ne bih mogao ni odgovoriti. Svjestan sam da ne mogu biti na dva mjesta u isto vrijeme, ali trudim se pratiti koliko stignem šta se dešava u regiji.

Slobodno možemo reći da gradite uspješnu svjetsku karijeru. Šta podrazumijevate pod pojmom zvijezda?

- To više zovem javna ličnost. Podrazumijeva prije svega odgovornost, jer vam je život pod lupom, također i odgovornost, jer ono što govorite i ono što radite će se uzeti ozbiljno, tako da treba biti svjestan i odgovoran.

Doba interneta

Šta je to što Vas posebno podsjeća na zemlju i grad u kojem ste rođeni?

- Nedostaju mi roditelji, rodbina, sjetim se prijatelja i oni mi nekad zafale, ali sada je doba interneta, tako da ništa više nije tako daleko.

Trebali ste ljetos posjetiti Sarajevo.

- Nisam stigao ovoga ljeta, kada dođem, volio bih da to bude tiho i mirno, neću imati puno vremena da boravim u Sarajevu, pa ću ga, vjerovatno, provesti većinom u kući s roditeljima.

Kako gledate na trenutno društveno stanje, očekujete li da se dese neke promjene nabolje?

- Kada pričamo o BiH, ne očekujem, nažalost, još se poteže retorika rata, retorika straha, a ljudima koji se boje i mrze jedni druge najlakše se vlada.

Znači, pratite dešavanja u našoj zemlji. Koliko Vas dotiču teške bh. priče?

- Pratim portale redovno, kad pročitam dobru vijest, drago mi je, ali češće sam ljut jer je puno više loših vijesti. Dotiču me se bh. priče, ali teško je komentirati, s obzirom na to da nisam već dugo u BiH.

Studenti i fakultet

- Između snimanja predajem na fakultetu. Zaista mi izlaze ususret s obzirom na moje obaveze, a s druge strane činim sve što mogu da studentima prenesem znanje najbolje što mogu. Na časovima se puno radi, ali se trudim da budu zabavni, jer što se više zabavljamo, bolje glumimo – pojašnjava Grbić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.